30. července 2010 • 11:29

Hvězdy se loučí. Reichel a Šlégr řeknou sbohem

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to smutek i sláva. Loučení legend. Robert Reichel a Jiří Šlégr dnes (17.30) končí své aktivní hokejové kariéry. Poklonit se jim na rozlučkovou exhibici přijede 10 spoluhráčů ze zlatého olympijského týmu z Nagana v čele s Jaromírem Jágrem a 23 mistrů světa. Vyprodaný litvínovský stadion uvidí nostalgii i fórky.



Pozor, nebude se hrát jen tak nějaká rybníková plácaná. Mistři svého řemesla se nechtějí loučit v pouťovém tempu, nechtějí našlapané tribuny při svém odcházení nudit. Robert Reichel i Jiří Šlégr touží do důchodu jít se vztyčenou hlavou a nasazení, na které jsou zvyklí.

„Mělo by to být jako normální zápas, protože si myslím, že tak to lidé očekávají a nejdou se podívat jen na nějakou srandu. Podle toho k tomu budeme chtít i přistoupit,“ hlásil devětatřicetiletý obránce. „Jasně, že nějaký vtípek bude, ale chceme, aby ten hokej k něčemu vypadal,“ usmíval se.


Splnění tohoto cíle by nemělo být až tak složité. Jen si to představte. Jaromír Jágr kombinuje s Martinem Strakou jako za starých dobrých let v Pittsburghu, tentokrát v dresech GUMA teamu. A vzápětí je o kotouč připravuje jiné hvězdné duo: Tomáš Kaberle – Zdeno Chára, hájící barvy ALBI teamu. To vše vypukne dnes v 17:30 na Zimním stadionu Ivana Hlinky.

Exlitvínovský kapitán Robert ReichelFoto ČTK


Dominik Hašek sice přijde kvůli svému zranění prstu jen v civilu, přesto bude před fanoušky defi lovat obrovské množství hokejových legend v plné výstroji. „Jsme rádi, že prakticky všichni kluci naše pozvání hned přijali. Vůbec nebyl problém,“ kvitoval Šlégr. Z vytoužených „posil“ musel oželet jen Roberta Langa s Petrem Svobodou, kteří žijí v USA.

Reichel si navíc přichystal ještě jednu specialitku. Do třetí třetiny nastoupí v čistě rodinné formaci. Na jednom křídle bude mít mladšího bratra Martina, na druhém jedenáctiletého syna Kristiána, který po vzoru svého otce startuje hokejovou kariéru. V Litvínově, samozřejmě.

Jiří Šlégr se loučí s kariérou.Foto Barbora Reichová SPORT
„Ještě o tom neví, ale na třetí třetinu nastoupíme spolu,“ prozrazoval dlouholetý reprezentační kapitán. „Budu si to užívat a doufám, že stejně krásný pocit z toho budou mít i diváci,“ deklaroval. To jeho parťák tak euforické pocity před velkolepou akcí nemá. „Ono je to dost smutné končit s hokejem, který pro mě v životě znamenal strašně moc. Ale zájem o lístky byl ohromný a to je na tom všem ze úplně nejpříjemnější,“ přiznával.

Jelikož poslední vstupenky zmizely z pokladen už v pondělí, nemá cenu zítra vážit cestu k pokladnám. Ti, kteří nepatří mezi 7000 šťastlivců, jenž si zajistili místo v ochozech, mají šanci vidět sestřih speciálního duelu 3. srpna od 18.30 na televizním kanálu ČT4.

Všichni aktéři si z exhibice odnesou jedinečnou památku. Svůj dres, speciální puk a také po láhvi červeného a bílého vína. I jejich etiketa bude připomínat rozlučku. „Je to australské víno. Vybíral jsem ho já, tak doufám, že bude dobré,“ uzavřel.

JAKÉ SESTAVY NASTOUPÍ?
ALBI team

brankáři
: Petr Franěk, Jaroslav Hübl ml.

obránci: František Musil, Zdeno Chára, Karel Pilař, Martin Škoula, Tomáš Kaberle, Jordanis Karagavrilidis, Angel Nikolov, Radek Mrázek

útočníci: Robert Reichel, Martin Reichel, Kristián Reichel, Žigmund Pálff y, Jiří Lála, Jiří Dopita, Pavel Patera, Martin Procházka, Václav Prospal, Tomáš Vlasák, Jaroslav Hübl st., Robert Kysela, František Lukeš trenéři: Slavomír Lener, Josef Augusta, Václav Černý

GUMA team

brankáři: Marek Pinc, Zdeněk Orct

obránci: Jiří Šlégr, Jiří Bubla, František Kaberle, Ondřej Weissmann, Kamil Prachař, Jan Vopat, Jan Hranáč, Vlastimil Kroupa

útočníci: Jaromír Jágr, Vladimír Růžička, Petr Rosol, Martin Straka, Josef Beránek ml., Martin Ručinský, Jiří Kučera, David Výborný, Vladimír Jeřábek, Zdeněk Zíma, Kamil Kašťák, Jan Čaloun, Ivo Prorok, Martin Dejdar trenéři: Josef Beránek st., Andrej Ručinský, Jindřich Kokrment

Exlitvínovský kapitán Robert Reichel
Exlitvínovský kapitán Robert Reichel


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud