31. července 2010 • 22:41

Nejlepším slovenským hokejistou je znovu Hossa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatý puk pro nejlepšího slovenského hokejistu získal Marián Hossa. Jednatřicetiletý útočník, který v uplynulé sezoně vyhrál s Chicagem Stanley Cup, anketu ovládl počtvrté v kariéře a stal se tak nejúspěšnějším hráčem v její historii.



Hossa navázal na triumfy z let 2006, 2007 a 2008. V tabulce přeskočil Miroslava Šatana a Petera Bondru, kteří mají oba po třech vítězstvích.


Na druhém místě za Hossou skončil největší favorit, brankář Jaroslav Halák z Montrealu. Následovali útočník Pavol Demitra z Vancouveru, Marián Gáborík z New Yorku Rangers a obránce Zdeno Chára z Bostonu.

Hossa v uplynulé sezoně NHL odehrál v základní části 57 zápasů s bilancí 24 gólů a 27 asistencí. V play off přidal tři branky a 12 přihrávek.

Ve finále s Philadelphií si pak zahrál potřetí za sebou o Stanleyův pohár a konečně se mu podařilo prolomit prokletí, když v předchozích dvou sezonách odešel poražen. Jednou v dresu Pittsburghu, podruhé s Detroitem.

Marián Hossa se konečně dočkal - na třetí pokus získal Stanley CupFoto ČTK/AP


Cenu pro nejlepšího trenéra si z galavečera v bratislavském hotelu Bonbón odnesl reprezentační trenér Ján Filc a nejlepším hokejistou do 20 lety byl vyhlášen Richard Pánik z Windsoru Spitfires ze zámořské OHL.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud