17. září 2010 • 19:32

Holíkovi už je lépe, převoz do Brna mu prospěl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdravotní stav bývalého hokejového útočníka Jaroslava Holíka, který je hospitalizován v brněnské Fakultní nemocnici, se zlepšil. Osmašedesátiletý Holík si v neděli při práci doma v kůlně zlomil nohu v krčku a od té doby je v péči lékařů. Nejprve v Havlíčkově Brodě, poté byl letecky převezen do Brna.



"Jeho stav se zlepšil a je uspokojivý. Sám říká, že se cítí lépe," řekla ČTK mluvčí nemocnice v Brně Anna Mrázová.


Někdejší útočník Dukly Jihlava, který se v roce 1972 stal mistrem světa a k titulu světových šampionů poté jako trenér dvakrát dovedl juniorskou reprezentaci, byl v minulých dnech obviněn z požadování úplatku někdejším spoluhráčem z reprezentace a později hráčským agentem Jaroslavem Jiříkem.

Coby trenér reprezentační dvacítky si Holík při sestavování nominace na mistrovství světa před téměř osmi lety řekl podle zveřejněné nahrávky o 50.000 korun za to, že zařadí to týmu obránce Jana Platila. Případem údajné korupce se již začala zabývat i policie.

Jaroslav HolíkFoto Sport
Holíka se dnes v otevřeném dopise zastalo vedení HC Rebel Havlíčkův Brod, jehož je osmašedesátiletý bývalý vynikající útočník čestným prezidentem od nového ročníku první ligy. "Jde o člověka, který svou obrovskou bojovností a odhodláním odevzdal na ledě vždy maximum pro úspěch týmu, pravidelně lákal do ochozů zimních stadionů tisíce fanoušků," uvádí se v prohlášení.

Klub z Vysočiny zároveň odsoudil nařčení Holíka z údajné korupce. "Je velmi smutné vidět, jak se veřejně pranýřuje člověk, který se podílel na řadě úspěchů československého a později i českého hokeje. Vytahovat téměř osm let starou záležitost jen jako prostředek pomsty lze považovat přinejmenším za lidsky nízké a nedůstojné," napsal klub.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud