20.5.2019 • 16:00

MMA vs. americký fotbal: Vémola se rval o míč, v chráničích mu bylo těsno

Vstoupit do diskuse
0

Co je těžší, bitky v kleci, nebo boje o šišatý míč na hřišti? To už teď ví Karlos Vémola. Český Terminátor se totiž zúčastnil výměny sportů s Lukášem Bencalikem, hráčem amerického fotbalu. Oba sporty jsou velmi náročné, přesto se ukázalo, že ustát trénink s Terminátorem je velmi těžká disciplína. „Málem jsem tam nechal duši,“ zhodnotil devětadvacetiletý člen týmu Prague Lions.



Výměna sportů pro tvrďáky. Karlos Vémola si zkusil americký fotbal a Lukáš Bencalik, hráč týmu Prague Lions, okusil krátký, ale hodně vydatný trénink MMA.

Nejprve došlo na několikaminutový trénink s Terminátorem, při němž se Bencalik pořádně zapotil. Zběsilé tempo a tvrdá dřina. Vémola parťáka povzbuzoval, jak jen to šlo.

„Bylo to náročnější, než jsem čekal,“ přiznal Bencalik poté, co se vydýchal na zemi. „Málem jsem tam nechal duši. To už se mi dlouho nestalo, abych byl po tréninku takhle vyřízenej,“ hodnotil udýchaně. „Navíc to nebyla hodinka, ale přišlo to po pár minutách. Byla to pořádná makačka, dřina. Fakt už nemůžu,“ dodal devětadvacetiletý sportovec.

Vémolovi bylo hned jasné, proč hráči amerického fotbalu brzy došel dech. „Oni mají výbušnost na kratší dobu, udělají jednu akci a pak mají čas na odpočinek. Tady jsme zkoušeli něco pět minut a on umřel po dvou a půl minutách. Náš sport je fyzicky náročnější než kterýkoliv jiný na světě.“

Karlos Vémola (vlevo) si zkusil americký fotbal
Karlos Vémola (vlevo) si zkusil americký fotbal

O něco později si oba borci role vyměnili.

Nejslavnější český bojovník se oblékl do chráničů a na hlavu si nasadil helmu. „Je mi to celé moc těsné a v tomhle nic nevidím,“ necítil se komfortně předák českého MMA. „Nemůžu se v tom moc hnout,“ postěžoval si.

I když v kleci má na Vémolu málokdo, na hřišti jej hráč připravil o míč celkem bez problémů.

„Asi to není pr*el,“ ulevil si po chvíli Vémola.

SE SIMONOU: Vémola exkluzivně o Jágrovi. Jaký vzkaz poslal do kabiny Rytířů?
Video se připravuje ...

Americký fotbal na Terminátora udělal celkem dojem. „Baví mě to, je to krásná hra. Mám rád sporty, kdy dochází ke kontaktu,“ poznamenal třiatřicetiletý bijec. „Možná je ten tlak z toho, že zkazím něco kamarádům, ještě větší.“

Hru, v níž se bojuje o šišatý míč, Vémola dokonce přirovnal k MMA, které v Česku také nabíralo na popularitě po krůčcích, a teď se veze na vlně obří fanouškovské přízně. „Dneska vyprodáváme O2 areny. Něco podobného bych přál americkému fotbalu. Aby byl stejně úspěšný a vzrůstající jako MMA.“

A jak si gladiátor na hřišti vedl? „Všechno pochopil velmi rychle. Kdyby chviličku potrénoval, tak bychom ho využili, aktivně. Jeho zkušenosti z MMA by se mám určitě hodily pro skládání soupeřů,“ pochválil jej Bencalik.

Vémola si zatrénoval s Krajem. Bral bych ho jako trenéra, říká Karlos
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}