13. května 2014 • 12:41

Volejbalisté Hadrava a Bartoš odcházejí z extraligy do Francie

Autor: ČTK
Trojice předních volejbalistů opouští domácí extraligu. Nejvíce bodující hráč uplynulého ročníku soutěže univerzál Jan Hadrava míří z Liberce do Nantes a do Francie jde i smečař Adam Bartoš, který vyměnil Zlín za Tours. Zahraniční angažmá zkusí i další reprezentant Michal Finger, diagonální hráč ČZU Praha je před podpisem smlouvy s německým klubem z Friedrichshafenu.


Hadrava se v Nantes připojí k blokaři Aleši Holubcovi a bude hrát pod vedení českého kouče Martina Demara. "Chci se hráčsky posunout dál a zahraničí mi k tomu pomůže. Nastal čas zkusit, jestli na to mám, nebo ne," řekl Hadrava, který by měl v Nantes změnit post a místo univerzála hrát přihrávajícího smečaře.

Při jednání o smlouvě měl Hadrava jednu zásadní podmínku. Chtěl mít možnost hrát před sezonou šestkového volejbalu a po ní ten plážový, v němž se chce pokusit probojovat na olympiádu do Ria de Janeiro 2016. "To bylo ultimátum, hlavní bod, bez jehož naplnění bych nikam nešel. Ale domluvili jsme se," řekl Hadrava.

Dvaadvacetiletý Adam Bartoš podepsal v Tours dvouletý kontrakt. "Bude to pro mne velká zkušenost. Zlínu děkuji, že jsem zde dostal příležitost naskočit do velkého volejbalu," řekl Bartoš serveru volleycountry.com. Tours letos i za pomoci českých hráčů Davida Konečného a Kamila Baránka znovu ovládlo francouzskou ligu.

Finger, jehož čeká s reprezentací kvalifikace mistrovství Evropy, po dlouhodobém působení v ČZU Praha zřejmě zamíří do Friedrichshafenu. "Jsem spokojený. Myslím, že je to dobrá volba. Oba kluby vedou světově uznávaní trenéři Paes a Moculescu a ti zajistí těmto hráčům výkonnostní rozvoj. To je pro mne v tuto chvíli nejdůležitější," řekl Jakub Novotný, manažer Fingra i Bartoše.

Články odjinud


Články odjinud