22. prosince 2017 • 22:46

Hráli jsme až posledních deset minut, řekl brněnský útočník Němec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pouhé dva zápasy z posledních jedenácti vyhráli hokejisté Komety Brno. A dnešní porážka 2:3 na ledě velkého rivala Sparty pro ně byla o to bolestivější, že své miláčky přijely do metropole podpořit tisíce fanoušků. Těsné neúspěchy se už musí obhájcům titulu zajídat - během nepovedeného období bylo sedm posledních porážek v pěti případech o jediný gól, jedna v prodloužení a zbývající v nájezdech.


"Blbé na tom všem hlavně je, že jsme zase začali hrát až posledních deset minut," zlobil se dvaatřicetiletý útočník poražených Vojtěch Němec. "Kdybychom tak hráli celý zápas, tak neměla Sparta šanci, ale bohužel... Ta písnička se zase opakuje," dodal rozmrzele střelec prvního gólu Brna, po němž se Kometa dostala ve druhé třetině ze stavu 0:2 do zápasu.

Vysvětlení ale hledal marně. "Je jasné, že se každý vyhecuje, když mu teče do bot, ale jinak tomu nerozumím. Děláme věci špatně, pak nám najednou přepne něco v hlavě a najednou vše funguje, jak má. Já prostě vážně nevím, čím to je. Opravdu ne," přemítal Němec. "Musíme hrát celý zápas, ne půlku, ne třetinu, ne polovinu třetiny."

Očekávaný duel měl hodně vypjatý úvod a do prvních dvou minut se vtěsnaly dvě větší bitky. "Sparta nás nijak nezaskočila, takový je s nimi zápas vždycky. Nezažil jsem utkání proti Spartě, které by bylo nějak měkčí či méně tvrdé. My jsme to ale tak úplně nechytili. Hlavně jsme měli hrát od začátku svou hru a ne se s nimi pošťuchovat. Měli jsme mít klidnou hlavu, hrát hokej, dát góly a nechat je, ať se vyblázní," mínil Němec.

Kometa je v tabulce až šestá, na vedoucí Plzeň má ztrátu propastných 21 bodů, na sedmý Zlín k dobru pouhé tři. "Už si nesmíme dovolit zaváhat. Prosinec byl z naší strany bídný a potřebujeme sbírat body, abychom tu šestku udrželi, hráli relativně v klidu a nezačali se zase třepat jako každý rok. Pořád jsme šestí a tedy i na přímý postup do play off. Věřím, že se zvedneme a budeme základní část dohrávat v klidu," uvedl Němec.

Sám se po návratu do Komety z měsíčního hostování v Mladé Boleslavi trefil ve druhém utkání po sobě. "Jenže pro tým je to nula bodů, takže k tomu není ani moc co říct. Snad si teď všichni s dětmi odpočineme během Vánoc u stromečku, pak na to 26. prosince s Jihlavou nastoupíme a uděláme tři body," uzavřel Němec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud