12. ledna 2018 • 20:18

Litvínov při Šlégrově trenérské premiéře prohrál s Brnem 1:4

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Novému realizačnímu týmu pod vedením Jiřího Šlégra premiéra u hokejistů Litvínova nevyšla. Verva prohrála ve 39. extraligovém kole s Brnem 1:4. Kometa zvítězila posedmé za sebou, Litvínov naopak ztratil pátý duel v řadě. Hlavní podíl na úspěchu obhájce titulu měl útočník Martin Nečas, který si připsal tři body za gól a dvě nahrávky.


"Dnes rozhodla naše nedisciplinovanost. Zároveň jsme hráli proti opravdu velké kvalitě, takže jsme bohužel prohráli. Samozřejmě mě mrzí, že si před zápasem řekneme, že proti tak silnému mužstvu nemůžeme faulovat, ale stejně tak bohužel zase učiníme... Snad si kluci uvědomí, že to pak hrají sami proti sobě," prohlásil Šlégr.

V domácí brance dostal přednost Petrásek, zatímco do sestavy Brna se po návratu z juniorského mistrovství světa vrátil Nečas. A právě mladý útočník Komety byl na ledě hodně vidět.

Litvínov hrál hned v úvodu dvakrát po sobě v oslabení, ale odolal. I když při obrovské šanci Jana Hrušky, který se už chystal zakončit za Petráskovým betonem do prázdné branky, přišel Baránkův obranný zákrok opravdu až v hodině dvanácté. V osmé minutě si hru v početní výhodě zkusili i domácí a měli rovněž obrovskou příležitost. V dobré pozici měl nabito Hunkes, zakončil ale jen do gólmana Čiliaka.

Polovina úvodního dějství byla z pohledu domácích kritická pro celý zápas. Na trestnou lavici totiž zamířili společně Kubát a Sörvik. "Když budu hodnotit faul Karla Kubáta, nechal tam koleno, myslím, že zbytečně. Chce jít do souboje, ale jde tam nešikovně. Sörvik tam sekne do hokejky tak, že ji přelomí. Nevím, zda to je přemotivovanost, to neumím v danou chvíli vyhodnotit, ale to se prostě nemůže stávat," zlobil se Šlégr.

K využití přesilovky pět na tři stačilo Kometě jen 17 vteřin. Nečas přihrál za brankou Eratovi, jenž našel na kruhu pro vhazování Krejčíka, ten si srovnal puk a otevřel skóre.

Severočechům se nedala upřít snaha, ale těžko hledali cesty, kudy zaskočit dobře pracující zadní řady Brna. V 19. minutě si navíc vybruslil do pozice k zakončení Nečas, Petrásek kotouč vyrazil pouze před sebe, kde byl u dorážky nejrychleji Mallet a dvanáctým gólem v sezoně zvýšil.

Jestliže v domácí kabině padala během první pauzy slova o disciplíně, chyběl u toho patrně kapitán Trávníček, jenž poslal svůj tým už po 27 sekundách po návratu na led zbytečně do čtyřech. Verva měla ale štěstí, že Jan Hruška ani Mallet jeho prohřešek nepotrestali. Vrátit Litvínov do hry mohl ve 27. minutě Hunkes, po jehož útočném výpadu vypadl puk Čiliakovi a proklouzal těsně vedle pravé tyčky.

Nečas si pak vylámal zuby na Petráskovi. Stav se znovu měnil až v 50. minutě, když si Nečas spravil chuť trefou bez přípravy v přesilové hře. Už po 58 sekundách kontroval Havlíček po parádní zadovce Martina Hanzla. Litvínovu zajistil alespoň malou dílčí radost, neboť šlo o 9000. branku klubu v nejvyšší domácí soutěži. "Je to pěkné, ale body nám to nepřineslo, takže škoda," mrzelo Ondřeje Havlíčka.

V 53. minutě mělo Brno opět k dispozici přesilovku pět na tři, tentokrát 68 vteřin, skóre do konečné podoby ale upravil až při power play domácích Dočekal.

Kometa během úspěšné šňůry inkasovala v sedmi utkáních dohromady jen sedm branek. "Snažíme se hrát jednodušeji, než tomu bylo v sezoně předtím. Tolik se s pukem nezdržujeme v obranném pásmu a snažíme se přecházet rychle do útoku. Z toho to myslím plyne. Předtím jsme dělali moc chyb, teď je jich méně, dostáváme i míň gólů a čím méně jich dostanete, je to samozřejmě lepší," uvedl Nečas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud