14. ledna 2018 • 22:44

Barcelona po téměř 11 letech získala tři body v San Sebastianu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Barcelony otočili zápas 19. kola španělské ligy na hřišti San Sebastianu a zvítězili 4:2. V čele tabulky mají znovu náskok devíti bodů. Na stadionu Anoeta se katalánskému velkoklubu podařilo v lize vyhrát poprvé od května 2007.


Barcelona přitom po 34 minutách prohrávala už o dvě branky. V 11. minutě otevřel skóre po centru Xabiho Prieta hlavou Willian José, s osmi góly nejlepší střelec San Sebastianu. Na 2:0 zvýšil po Canalesově precizním centru za obranu Juanmi. Ještě do přestávky ale snížil Paulinho, kterému před branku předložil míč Luis Suárez.

A právě uruguayský kanonýr předvedl po návratu na hřiště parádní technickou střelu, kterou přeloboval gólmana Rulliho a vyrovnal. Dvacet minut před koncem bývalý útočník Liverpoolu či Ajaxu Amsterodam po hrubé chybě domácí obrany dokonal obrat a oslavil 13. gól v sezoně. Suárezovi se povedlo skórovat v šesti ligových duelech po sobě.

Definitivní pojistku přidal v závěru z přímého kopu Messi. Argentinská hvězda dala 366. gól v La Lize a překonala rekord Gerda Müllera v počtu vstřelených branek v jedné z pěti elitních evropských soutěží. Barcelona zůstává jediným neporaženým týmem La Ligy. Posledních pět duelů vyhrála se skóre 16:2.

Ani druhý zápas Vincenza Montelly na lavičce Sevilly nepřinesl Andalusanům body. Na hřišti Alavésu prohráli 0:1 a z posledních pěti duelů získali jediný bod. Nejtěsnějším možným výsledkem vyhrálo také Vigo na hřišti Levante, kterému se proti Celtě doma vůbec nedaří: naposledy nad ní zvítězilo v únoru 2010 v zápase druhé ligy.

Espaňol Barcelona remizoval 1:1 s Bilbaem, které prodloužilo sérii bez porážky na osm ligových duelů. Ze stadionu Espaňolu ale Athletic nepřivezl tři body už dvacet let.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud