21. ledna 2018 • 20:16

Mladá Boleslav potvrdila vzestup formy a zdolala Kometu 5:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali ve 42. kole extraligy Kometu Brno 5:2 a potřetí za sebou vyhráli. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel Dominik Pacovský, třemi přihrávkami přispěl k úspěchu Petr Holík. Mistrovská Kometa vyšla naprázdno poprvé po deseti zápasech a po sérii devíti výher podruhé v řadě prohrála.


"Zaplaťpánbůh jsem taky konečně ukázali, že umíme střílet góly. Pevně věřím, že se to konečně otočí, a my je budeme dávat dál. Semkli jsme se jako tým. Všichni si plně uvědomujeme, co je ve hře. Těch posledních deset kol musíme hrát, jako kdybychom už byli v play off," řekl Pacovský.

Hned první větší šance zápasu skončila gólem v domácí brance. K puku se dostal šťastně v úvodním střídání čtvrté brněnské formace Dočekal a střelou nad vyrážečku překonal Maxwella. Za domácí mohl odpovědět Holík, ale Čiliak si s jeho bekhendovou střelou poradil.

Domácí odpověď přišla v sedmé minutě, kdy se v přesilovce odpoutal od svého strážce Klepiš a z mezikruží se trefil přesně do horní části Čiliakovy branky. Poté dorážel nebezpečně Orsavovu střelu Žejdl, ale puk prošel brankovištěm kolem pravé tyče. Do kabin šli nakonec ale přeci jen s vedením domácí. Obránce Kotvan vystřelil z pravého kruhu a puku do branky ještě pomohla teč Lencovy výstroje.

Hosté zahrozili také ve své úvodní přesilové hře zkraje druhé třetiny, ale v největší šanci početní výhody sjel Eratovi puk z hokejky. Klepiš byl blízko svého druhého gólu v utkání opět v přesilovce, ale ze svého stanoviště na levé straně trefil jenom masku přesouvajícího se Čiliaka.

V polovině zápasu se řítili Brňané do přečíslení čtyři na dva, ale Kotvan jim vypíchl puk a rázem z toho byla situace tři na jednoho na straně druhé. A domácí vyřešili přečíslení podstatně lépe než hosté. Od Kotvana se dostal puk až k Pacovskému, který blafákem mezi nohy překonal brněnského brankáře a zvýšil na 3:1.

Domácí byli při chuti a další skvělý zákrok musel opět při přesunu brankovištěm vytáhnout Čiliak proti Procházkovi. V další šanci už ale kapituloval počtvrté. U pravého mantinelu se skvěle uvolnil Pacovský a sólo zakončil svým druhým gólem večera.

Hosté se dočkali snížení v přesilové hře ve třetí třetině, kdy do branky procedil puk Haščák. Domácí si ale tříbrankové vedení vzali zpět vzápětí, když přesnou střelou zakončil samostatný únik Pabiška. Deset minut před koncem utkání trefil ramenem Pacovského do hlavy Mallet. Utkání skončilo jak pro otřeseného útočníka domácích, tak pro potrestaného Malleta, který inkasoval trest na pět minut a do konce utkání.

"Úvod zápasu vůbec nenasvědčoval tomu, že to od nás dnes bude tak špatné. Začali jsme slušně, dali jsme gól a prvních osm minut bylo slušných. Soupeř pak vyrovnal hru a my jsme dnes doplatili na to, že jsme nehráli tak zodpovědně obrany. I klíčový gól na 1:3 padl z přečíslení," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud