21. ledna 2018 • 21:04

Sparťan Černoch: Sérii porážek s Vítkovicemi jsme v hlavách měli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Jiří Černoch se výraznou měrou podílel na výhře hokejistů Sparty, která v závěru zápasu otočila výsledek s Vítkovicemi a uspěla 4:3 po samostatných nájezdech. Jednadvacetiletý odchovanec Pražanů nejdříve v 31. minutě srovnal na 1:1 a v desáté sérii penaltového rozstřelu dokonal obrat Sparty, která předchozích sedm utkání s Vítkovicemi prohrála.


"Měli jsme v hlavách, že se nám proti nim dlouhodobě nedařilo. Dneska bylo perfektní publikum a chtěli jsme to urvat za každou cenu. Myslím si, že jsme si výhru zasloužili. Bojovali jsme a právem jsme brali bod navíc," těšilo autora dvou branek.

"Když začaly nájezdy, tak jsem si říkal, že bych jel, protože jsem si věřil. Odjelo pět hráčů a pokukoval jsem po trenérovi, jestli už je můj čas. Lukáš Pech pak zařval, ať mě tam dají, tak jsem naskočil a naštěstí to tam padlo," uvedl Černoch.

Přesně věděl, jak zakončí. "Táta mi odmala říkal, že mám střílet nad lapačku, protože tam gólmani mají slabinu. Pak jsem to pozměnil. Vždycky se snažím střílet pod lapačku. Jsem pravák a většina praváků umí bekhendovou kličku, ale já ne, takže střílím. Když jsem jel, byl jsem rozhodnutý, co udělám. I když jsem tam žádné místo neviděl, zkusil jsem to a se štěstím jsem se trefil," okomentoval Černoch rozhodující akci večera.

Domácím se zásluhou obránce Zbyňka Michálka povedlo vyrovnat 28 vteřin před koncem třetího dějství. "Každý obrat vás nakopne. Když je tady tolik lidí, ženou vás dopředu, když vidí, že bojujete," řekl Černoch.

"Jsem rád, že jsme teď udělali sérii vítězných zápasů a doufám, že ji natáhneme. Zápasy jdou rychle za sebou, což je paráda, protože když vyhráváte, máte v hlavě, že se vám daří. Doufám, že nás to zvedne a pojedeme na vítězné vlně co nejdéle," věří Černoch.

Sparťané uspěli potřetí v řadě a na šesté místo, zaručující účast ve čtvrtfinále play off, ztrácejí tři body. Na jedenáctou příčku, která znamená boj o záchranu, ale mají náskok pouhých čtyř bodů. "Vítězství je maximálně důležité. Na každém zápase záleží, každý bod se bude hodit. Vítězství doma před tolika diváky je super," řekl Černoch.

Do O2 areny devátému ročníku projektu Sparta vzdává hold, který podporuje složky integrovaného záchranného sboru, zavítala druhá nejvyšší návštěva této sezony extraligy 15.115 diváků.

"V áčku jsem čtyři roky, ale zápas, při kterém Sparta vzdává hold, jsem si nikdy nezahrál. Vždycky se mi vyhnul, buď jsem byl zraněný anebo jsem se nevešel do sestavy. Letos to konečně vyšlo. Je to krásná věc, krásná myšlenka a jsem rád, že se mi to povedlo v takovém zvláštním okamžiku," pravil rodák z Klatov.

Černoch se v úvodních sedmi zápasech ročníku trefil čtyřikrát, ale poté se střelecky odmlčel. Před duelem s Vítkovicemi naposledy skóroval 29. září proti Liberci. "Začátek jsem měl dobrý, ale přišel útlum a zranění. Vtipkoval jsem s kluky, že už asi do konce sezony gól nedám," dodal s úlevou Černoch.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud