16. února 2018 • 15:46

Švédové zdolali po boji Německo 1:0 a jsou stoprocentní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Švédska zdolali ve svém druhém vystoupení na olympijském turnaji v Pchjongčchangu Německo 1:0 a zůstávají bez ztráty bodů i bez inkasované branky. Jediný gól utkání vstřelil po 120 sekundách hry útočník Viktor Stalberg. Brankář Jhonas Enroth napodobil Viktora Fastha a udržel díky 28 úspěšným zákrokům čisté konto. Celkem čtyřikrát mu pomohla tyč.


"Byl to těžký zápas. Oni bojovali, hráli organizovaně a bylo to proti nim těžké. Mají hodně velkých a silných hráčů. My jsme podali dobrý výkon, ale samozřejmě jsou věci, které musíme zlepšit, abychom uspěli," řekl Stalberg oficiálním stránkám Mezinárodní hokejové federace.

Obhájci stříbra z minulých her v Soči po čtvrtečním vítězství nad Norskem 4:0 znovu splnili roli favorita, ale podařilo se jim to s velkými obtížemi. O první místo ve skupině C a přímý postup do čtvrtfinále budou Švédové bojovat v neděli od 13:10 SEČ proti Finsku, které má také plný počet šesti bodů.

"Bude to těžký zápas. Mají výborný tým. Ale každý duel tady bude náročný. Musíme hrát trošku lépe než dnes. Už se na další utkání těšíme," uvedl švédský kapitán Joel Lundqvist.

Vstup do utkání vyšel Švédům skvěle a přesně po dvou minutách vedli. Za německou obranu se dostal Stalberg a z mezikruží překonal Pielmeiera. Němci mohli vyrovnat ve 12. minutě při Lindholmově vyloučení, při kterém trefil Kahun pravou tyč.

V úvodu druhého dějství se Švédové neprosadili při vyloučení Yannica Seidenberga a Němci nezužitkovali početní výhodu při Gustafssonově trestu. Krátce poté ve 27. minutě pomohla Enrothovi po ráně Moritze Müllera od modré čáry horní tyč.

Při sérii vyloučení v závěru druhé části se Němci dostali i na 70 vteřin do výhody pěti proti třem, ale neužitkovali ji. Kahunův pokus opět skončil na tyči a Švédové se pak ubránili i při Franssonově trestu.

I v závěrečném dějství dělali svěřenci trenéra Marca Sturma výběru Tří korunek velké problémy. Ve 47. minutě měli opět Němci smůlu, protože Schützova střela zamířila do pravé tyče. Švédové těsný náskok udrželi i při závěrečné power play, odolali tlaku a také Lander minul opuštěnou německou branku.

"Bohužel jsme nedali gól. Myslím, že pozitivní bylo, že jsme měli hodně šancí. Dali jsme tři nebo čtyři tyčky, břevno. Chyběl kousek a mohli jsme nějaké góly dát. Ale jejich gólman chytal dobře. Náš také a ten jeden gól nakonec rozhodl," uvedl německý útočník Marcel Goc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud