22. března 2018 • 13:37

Fotbalová reprezentace se už v Číně připravuje na turnaj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští fotbaloví reprezentanti se už v dějišti turnaje čtyř zemí China Cupu v Nan-ningu připravují na svůj páteční úvodní zápas s Uruguayí. Zvykají si na sedmihodinový posun a odpoledne místního času absolvovali v Číně první trénink.


Reprezentanti měli původně do Číny odletět z Prahy už v úterý odpoledne, ale kvůli závažné poruše letadla odcestovali až ve středu před polednem náhradním strojem. Dvanáctihodinový let ve speciálně upraveném letadle zvládl tým bez problémů a kolem šesté hodiny ráno místního času přistál v Nan-ningu.

Reprezentanti se ubytovali v hotelu WandaRealm, kde bydlí společně s dalším účastníkem turnaje Walesem. Oba týmy mají hned vedle sebe jídelny. "Na hotel jsme dorazili před sedmou hodinou ranní, hráči měli přichystanou snídani," řekl novinářům manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

"Dopoledne se všichni snažili dospat a trochu navodit ten sedmihodinový časový posun, abychom se dnešek pokusili strávit jako standardní den. Hráče ve tři hodiny čekal trénink a někteří se šli podívat na zápas našich soupeřů," dodal Šeterle směrem k úvodnímu zápasu turnaje, v němž Wales vyhrál nad domácím výběrem 6:0. S jedním z těchto týmů se Češi utkají v pondělí o umístění.

Hráči se snažili co nejvíce přizpůsobit časovému posunu. Čekal je i velký teplotní skok, v Nan-ningu totiž panují teploty kolem 25 stupňů Celsia. "Snažili jsme se už od letadla nějakým stylem přejít na místní čas. Zkusit co nejvíc spát v letadle, abychom ten den, který jsme ztratili, nějakým způsobem dohnali," řekl záložník Vladimír Darida.

Uruguay bude mít v pátek výhodu, neboť je v Číně už déle. Pro české hráče bude klíčové, jak se jim povede spát dnes v noci. "Hodně se ukáže zítra ráno, kdo toho kolik naspí. Pokud dokážeme jít spát dnes večer, bude to něco neuvěřitelného," uvedl stoper Tomáš Kalas.

"Pamatuji si, že když jsem tu byl minulé léto (s Chelsea), první čtyři dny mi trvalo, než jsem se do toho dostal. První čtyři noci jsem šel spát v pět ráno a vstával v osm či devět," dodal hráč anglického Fulhamu.

"S kluky se cítíme nějak podobně. Jsme docela utahaní, že bychom možná mohli i brzo usnout a spát celou noc. Dá se pomoci případně nějakým práškem. Bude důležité, abychom se mohli soustředit jen na náš výkon, abychom se nemuseli prát s vlastním tělem," dodal Darida.

S udělením souhlasu k cestě do Číny pomohla fotbalistům i prezidentská kancelář. Diplomatickou cestu zvolilo vedení FAČR z toho důvodu, že jinak by se veškerá potřebná povolení nestihla tak rychle vyřídit.

"Stálo nás to 24 hodin horečného vyjednávání na všech možných frontách. Díky různým firmám, státním orgánům i hradnímu kancléři panu (Vratislavu) Mynářovi se podařilo zajistit vše potřebné. Hrad pomáhal se zajištěním veškerých potřebných povolení a administrativních procesů nutných k odletu do Číny," uvedl Šeterle.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud