7. dubna 2018 • 19:04

Jablonec prohrál v Boleslavi a poprvé na jaře ztratil body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Jablonce na jaře poprvé ztratili ligové body, když ve 23. kole jen remizovali 1:1 na hřišti Mladé Boleslavi. Domácí vedli po brance Antonína Křapky, ale čtyři minuty před koncem vyrovnal Martin Doležal. Jablonec přišel o sérii šesti výher, ale udržel pátou příčku před Spartou. Boleslav nenavázala na vítězství z Plzně a doma čeká na výhru od října. V tabulce se ale posunula na deváté místo a má náskok pěti bodů na sestupové pozice.


"Toho bodu si ceníme, zvláště po těch posledních výsledcích Mladé Boleslavi. Je to pro nás plusový bod. Hráčům jsem za druhý poločas poděkoval. Jsme rádi, že jsme neprohráli a že jsme se ve druhé půli vrátili k naší jarní hře. Máme na jaře 19 bodů, já jsem spokojený," řekl trenér Jablonce Petr Rada.

Utkání dlouho nabízelo nepřesné kombinace a spíše hru ve středu hřiště bez vážnějších šancí. Až ve 28. minutě domácí zahrozili ze standardní situace, kdy Mageru vychytal brankář Hrubý. Z následného rohu už domácí udeřili díky chytrému signálu.

Mareš svůj roh hodně přetáhl, našel zcela volného Šušnjara, který vrátil míč před branku a Křapka jej tečoval mimo dosah brankáře. Pro mladoboleslavského obránce to byl první gól v nejvyšší soutěži, ve které za čtyři sezony odehrál 16 zápasů.

"Bylo to nacvičené. Zablokoval jsem Alexovi hráče, on to vracel. Moje zakončení pak už vyplynulo ze situace. Alex to dobře vrátil, trefil mě, mně už zbývalo jen dát gól a dal jsem ho. Jsem moc rád," popisoval Křapka.

Naopak hostujícího kouče Radu štvalo, že jeho tým inkasoval právě ze standardky, na které hráče připravoval. "Takový inkasovaný gól vždy nejvíce mrzí. Dostali jsme laciný gól. Hráče taková rozehrávka nemůže zaskočit, protože hrajeme osobní obranu, takže je nesmí zajímat nic jiného než jejich hráč. Letělo to dlouho a Šušnjar měl hrozně moc času," kritizoval Rada.

Jablonec se snažil rychle odpovědět, ale Kubistova tvrdá střela z 35 metrů skončila těsně vedle branky. A když hostům vyšla kombinace a Trávník byl v ideální pozici na hranici vápna, trefil jen protihráče.

Ve druhé půli se Boleslav dlouho dobře bránila, ale závěr patřil hostům. Nejprve v 84. minutě zahodil dobrou šanci proti svému bývalému klubu Chramosta a chvíli nato přišel roh, na Trávníkův centr si naskočil Doležal a dobře umístěnou hlavičkou vyrovnal.

V závěru byl ještě po dvou rychlých žlutých kartách vyloučen Trávník, ale domácí toho už nestihli využít.

"Z pohledu celého zápasu je dělba bodů spravedlivá. Nepodali jsme dobrý výkon. Možná nejhorší za mého působení. Ale má to příčinu a to je soupeř, který byl hodně kvalitní. Z pohledu toho, že jsme hráli s lídrem jarní tabulky, je ten bod dobrý," řekl boleslavský kouč Jozef Weber, který si cení toho, že jeho svěřenci teprve podruhé v sezoně dokázali bodovat ve čtyřech zápasech po sobě. "Poslední čtyři zápasy jsme neprohráli, navíc proti silným soupeřům, takže musíme dát hlavu nahoru. Povzbuzení to je, beru to pozitivně," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud