20. dubna 2018 • 14:20

Trpišovský bude poprvé jako soupeř v Liberci, kde zná každý kámen

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenéra slávistických fotbalistů Jindřicha Trpišovského čeká mimořádný zápas. Za dva a půl roku dokázal s Libercem dvakrát postoupit do základní skupiny Evropské ligy, v neděli ale poprvé od zimního odchodu do Edenu zavítá na sever Čech jako soupeř. Je mu jasné, že jeho bývalí svěřenci budou mít v duelu 25. ligového kola obrovskou motivaci s ním neprohrát, v boji o udržení naděje na titul ale bere jen tři body.


"Úplně nevím, co od toho čekat, jedu do Liberce poprvé v roli soupeře. Nikdy jsem takový zápas nehrál. Za dva a půl roku, co jsem tam působil, tam znám v podstatě každý kámen, každé místo na stadionu a všechny lidi. Pocity prostě budou jiné, ale asi hlavně před zápasem," řekl novinářům Trpišovský.

"Problesklo mi hlavou, že poprvé nebudu na tom stadionu před zápasem, ale půjdeme těmi 300 schody, co vedou dolů. Budu muset přepnout do modu, že tam jedeme za každou cenu vyhrát. V momentě, kdy rozhodčí pískne do píšťalky, to zase pro nás bude válka o tři body. Pak už člověk na to zapomene," dodal dvaačtyřicetiletý kouč, který v Liberci v letech 2015 až 2017 prožil premiérové trenérské angažmá v první lize.

Proti Slovanu už si se Slavií zahrál na začátku března v domácím poháru a červenobílí v Edenu zvítězili 2:0. "A byl to zvláštní pocit. Vím, jak liberečtí hráči ten pohárový zápas prožívali, jak s námi prostě nechtěli prohrát. Vím, že hráči, kteří tam jsou, se teď trošku hecují s našimi asistenty dopředu. Bude to hodně tuhý boj a tuhý oříšek," řekl Trpišovský.

"Pro nás je určitě výhoda, že ty hráče detailně známe a víme, co od nich čekat. Na druhou stranu oni ví, jaký fotbal chceme hrát. Ty týmy se oboustranně detailně znají," dodal Trpišovský, s nímž v zimě přišli do Edenu i celý realizační tým, sportovní ředitel Jan Nezmar a hráči Ondřej Kúdela s brankářem Ondřejem Kolářem.

Liberec nadále pečlivě sleduje. "Až na jeden jsem viděl všechny zápasy, byl jsem i teď na Dukle. Hodinu byli jasně lepší a potom prohráli. Myslím, že hrají pořád hodně podobně, hodně kombinačně a jsou strašně silní na balonu. Hráči jsou z 90 procent stejní, došlo k nějakým kosmetickým úpravám. Výměna gólmana, stopera. Noví trenéři tam pokračují ve stylu, který tam byl. Myslím, že to je vlastně stejný tým," podotkl Trpišovský.

Oběma soupeřům půjde o hodně. Slavia ztrácí z druhého místa tabulky na vedoucí Plzeň už jen pět bodů, pátý Liberec má o sedm bodů méně a bojuje o evropské poháry. "Oběma to hodně napoví o jejich dalších ambicích ve zbylých kolech. Z vlastní zkušenosti vím, jak strašně těžko se tam získávají body. Za těch dva a půl roku jsme tam v lize prohráli jen tři zápasy s Plzní. Ale my tam jedeme za každou cenu vyhrát," uvedl Trpišovský.

"Někdy to od nás není žádná hitparáda, ale výsledkově to teď zvládáme. Máme dobře nakročeno, ale nesmíme usnout na vavřínech. Čím více se půjde do finále, hráčům budou těžknout nohy a budou rozhodovat lídři a zkušenosti. Bude rozhodovat hlava hráčů, co si dovolí," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud