19. května 2018 • 20:21

Titul je díky Lize mistrů cennější, řekl plzeňský kapitán Hubník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán fotbalistů Plzně Roman Hubník získal s Viktorií čtyři z celkových pěti titulů, ale ten letošní považuje za specifický a cenný tím, že vítěze české ligy posune přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Třiatřicetiletý stoper přiznal, že jarní část sezony byla hodně náročná.


"Skupina Ligy mistrů byl náš cíl. Věděli jsme před (finálovým) zápasem Realu s Liverpoolem, že základní skupina pro mistra je jasná, o to je to cennější. Myslím, že pro spoustu z nás to může být úplně poslední šance si Ligu mistrů zahrát. Samozřejmě jsme za to strašně rádi," řekl Hubník na tiskové konferenci po výhře 2:1 nad Teplicemi.

Plzeň potřebovala k jistotě titulu ve 29. kole získat aspoň stejně bodů jako druhá Slavia, která doma nečekaně prohrála s Jabloncem 1:3. "Já stav z Edenu zjistil až v 90. minutě, když jsem se šel občerstvit. Když jsme od Teplic dostali gól na 1:2, tak to ve mně docela vřelo. Kdybych trošku věděl o Slavii, tak by to možná až tak nevřelo," přiznal Hubník. "Jsem rád, že jsme to zvládli a ten poslední krok uhráli zejména doma před našimi fanoušky. Doufám, že to s nimi budeme slavit až do rána. Je to asi nejšťastnější den tohoto roku," dodal bývalý reprezentant.

Po minulém titulu už moc nepočítal s tím, že by opět mohl zvednout nad hlavu pohár pro vítěze nejvyšší soutěže. "Dva roky zpátky jsem říkal, že to pro mě může být poslední titul. Jsem rád, že nebyl a slavím dál. Je to čtvrtý titul a každého si strašně vážím. Odehrát 30 zápasů v sezoně není úplně sranda, koncentrace a tlak na každý zápas je ohromný. Tady jsou cíle vždycky ty nejvyšší," prohlásil Hubník.

Zatímco svěřenci Pavla Vrby na podzim dominovali, na jaře se nečekaně trápili a vyhráli pouze čtyři z 13 kol. "Každý z nás ten fotbal hrát umí, ale jak to někdo nezvládne v hlavě, nejde to ani nohama. Jaro nás v ideální formě nepotkalo. Bylo to hrozně těžké po tom debaklu na Bohemians a pak na Slavii," připomněl porážky 2:5 a 0:2.

"Všichni psali, že máme po podzimu titul jistý, 14 bodů je hodně, ale pořád tam bylo nějakých 14 zápasů a ve hře hodně bodů. Každý se s tím srovnává trošku jinak, někdo si možná myslí, že už je to hotové. Bohužel jsme bojovali až do předposledního zápasu a jak je vidět, liga je hodně vyrovnaná, každý mohl ztratit s každým," přidal Hubník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud