4. července 2018 • 17:38

Federer s Williamsovou ve Wimbledonu postupují, Wozniacká vypadla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obhájce titulu a osminásobný vítěz Wimbledonu Roger Federer na trávě v Londýně hladce zvládl i druhé kolo. Slováka Lukáše Lacka porazil 6:4, 6:4 a 6:1 a v dalším kole čeká švýcarského tenistu Němec Jan-Lennard Struff, který v pětisetové bitvě po více než čtyřech hodinách udolal chorvatského veterána Iva Karloviče.


Dál jde i sedminásobná šampionka Američanka Serena Williamsová, naopak Dánka Caroline Wozniacká po prohře 4:6, 6:1, 5:7 s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou vypadla a přišla o šanci na návrat do čela žebříčku, kde zůstane Rumunka Simona Halepová. Makarovová bude v dalším kole soupeřkou Lucie Šafářové.

Světové dvojce Federerovi stačil k zisku prvních dvou setů jediný brejk, neboť sám si servis jistě držel. Ve třetí sadě prolomil Lackovo podání třikrát, dovolil mu jediný game a po hodině a půl proměnil šestatřicetiletý favorit první mečbol. Federer zaznamenal 48 vítězných míčů včetně 16 es a připsal si 26. vítězný set ve Wimbledonu v řadě.

"Myslím, že jsem hrál velmi dobře. Cítil jsem se fajn, byly to o dost menší nervy než v prvním kole," řekl Federer. "Věděl jsem, že má formu, takže jsem ho musel vyvést z míry," dodal na adresu nečekaného finalisty z Eastbourne.

První dva sety zápasu Wozniacké s Makarovovou nabídly odlišný průběh: v prvním vedla Makarovová už 5:1 a přes zaváhání jej dotáhla do vítězného konce, v druhém naopak dominovala Wozniacká. V rozhodující sadě se Ruska znovu dostala do vedení 5:1, avšak světová dvojka díky výborné obraně odvrátila čtyři mečboly a vyrovnala.

Makarovová následně znovu ztratila vedení 40:0, ale dokázala se zkoncentrovat. Podání si udržela a při servisu Wozniacké po více než dvou hodinách proměnila šestý mečbol. Dánská vítězka letošního Australian Open tak nenaváže na nedávný triumf v Eastbourne.

Williamsová, jež se vrací po mateřské pauze, si poradila s Bulharkou Viktorijí Tomovovou 6:1, 6:4. Na kurtu strávila šestatřicetiletá vítězka 23 grandslamů jen něco málo přes hodinu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud