16. července 2018 • 09:13

Pařížské metro na počest triumfu na MS přejmenuje šest stanic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pařížské metro se rozhodlo oslavit triumf francouzských fotbalistů na mistrovství světa v Rusku dočasným přejmenováním šesti stanic. Dvě budou nově nést jméno trenéra Didiera Deschampse.


Po strůjci úspěchu, který jako třetí fotbalista v historii získal titul jako hráč i jako trenér, se přejmenuje stanice "Notre-Dame des Champs" na "Notre Didier Deschamps", tedy v překladu Náš Didier Deschamps. A stanice na proslulém pařížském bulváru "Champs-Élysées - Clemenceau" nově ponese jméno "Deschamps-Élysées - Clemenceau".

Svou stanici dostane i kapitán a brankář Hugo Lloris, když dočasně převezme poctu světoznámému spisovateli Victoru Hugovi, jehož stanice nově ponese jméno "Victor Hugo Lloris". Menších úprav se dočkají i další tři stanice, mimo jiné "Charles de Gaulle - Étoile" se přejmenuje na "On a 2 Étoiles". To v překladu znamená Máme dvě hvězdy s odkazem na to, že po druhém titulu mistrů světa si francouzská reprezentace může dát na dresy druhou hvězdu.

K podobnému kroku se rozhodlo i metro v Londýně, kde stanici Southgate na 48 hodin přejmenují na Gareth Southgate po kouči anglické reprezentace. Ten dovedl tým ke čtvrtému místu na MS, což je nejlepší výsledek od roku 1990.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud