19. července 2018 • 22:51

Sparta se v 2. předkole Evropské ligy utká se Spartakem Subotica

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Soupeřem pražské Sparty ve 2. předkole fotbalové Evropské ligy bude srbský tým Spartak Subotica, který díky výhře 2:0 v odvetě postoupil přes severoirské Coleraine. Sparťanského záložníka Srdjana Plavšiče tak čeká duel proti celku, v němž v sezoně 2014/15 působil. První zápas se odehraje ve čtvrtek 26. července v Novém Sadu, kde Subotica hraje svá domácí utkání.


Subotica byla před dvojzápasem favorit, ani v jednom utkání ale poloamatérský celek výrazně nepřehrála. V úvodním utkání zachraňovala remízu 1:1 v šesté minutě nastavení z penalty. V Severním Irsku dnes sice vedla od 33. minuty po zásahu Mileho Savkoviče, Coleraine ale mělo v druhém poločase několik šancí na vyrovnání.

Severoirský celek ztroskotal zejména na nepřesnostech v zakončení, jako v případě McGoniglea nebo O'Donella, proti Parkhillovi zase hosty podržel gólman Perič. Ten si poradil i v závěru s další šancí střídajícího McGoniglea, Lyonsově dorážce pak předcházel ofsajd. Subotica nakonec v nastavení definitivně pojistila výhru zásluhou Bojana Čečariče.

Sparta se tak po roce znovu vydá do Srbska a bude chtít zanechat lepší dojem. V minulé sezoně ztroskotala ve třetím předkole Evropské ligy na Crvene Zvezdě Bělehrad po výsledcích 0:2 a 0:1.

Coleraine nastoupilo v sestavě Johns - Mullan (85. McLaughlin), McConaghie, O'Donnell, Traynor - Parkhill (60. Harkin), Lyons, Lowry - Burns (59. McGonigle), Bradley, McCauley. Subotica odehrála duel ve složení Perič - Dundjerski, Calasan, Kerkez, Vukčevič - Jočič, Šimura (66. Torbica) - Djuričin, Glavčič (75. Marčič), Savkovič - Afum (83. Čečarič).

Do druhého předkola se podívají všechny tři slovenské týmy. Slovan Bratislava deklasoval celkovým skóre 9:2 moldavské Milsami Orhei, Trenčín si došel pro postup přes Budučnost Podgorica, když k výhře 2:0 z Černé Hory přidal domácí remízu 1:1. Dunajská Streda s českým brankářem Patrikem Macejem v sestavě otočila duel na hřišti Dinama Tbilisi a po výhře 2:1 též postoupila.

Za FC Kodaň nenastoupil stoper Michael Lüftner, dánský celek remizoval s KuPS Kuopio 1:1, což mu po vítězství 1:0 z úvodního utkání stačilo k postupu. Důležitý gól Kodaně v odvetě vstřelil devět minut před koncem slovenský obránce Denis Vavro z penalty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud