22. října 2018 • 15:28

Lopetegui se nevzdává, ve zlepšení věří už proti Plzni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ačkoli fotbalisté Realu Madrid jsou ve výsledkové krizi a pět zápasů po sobě nevyhráli, podle trenéra Julena Lopeteguiho je tým natěšený na úterní zápas Ligy mistrů s Plzní a chce ukázat, že poslední výsledky byly jen náhoda. Věří, že zapracuje klubová DNA vítězů a bojovníků. Přes rostoucí tlak se své funkce vzdát nechce.


"Tým je živý a těšíme se na úterní zápas. Máme motivaci ukázat, že poslední výsledky neodpovídají realitě," řekl na dnešní tiskové konferenci Lopetegui. "Máme silný kádr, plný šampionů, kteří získali několik trofejí a to nebyla náhoda. V těžkých chvílích tito šampioni povstanou," uvedl bývalý kouč španělské reprezentace.

"V DNA tohoto klubu jsou bojovnost a nevzdávat se. A to jak hráči tak i náš trenérský tým splňují. My se nevzdáváme a pracujeme na zlepšení," ujistil.

Po nepřesvědčivých výkonech a především výsledcích se Lopetegui dostává pod stále větší tlak. Spekuluje se o tom, že vedení už za něj má připravenou náhradu. Mluvilo se o italském kouči Antoniu Contem, kouči belgické reprezentace Robertu Martínezovi a nyní se zdá být favoritem kouč rezervy Santiago Solari, který sám hrával za Real v letech 2000 až 2005.

"Já neřeším, o čem se píše. Mou prací je připravit tým na další zápas a to dělám. Nic jiného mě nezajímá," prohlásil dvaapadesátiletý kouč.

Plzeň nepodceňuje a své hráče bude varovat především před dobrou organizací hry českého mistra. "Viktoria je hodně fyzický tým s kvalitními hráči a takticky velmi disciplinovaný. Proti CSKA Moskva odehrála Plzeň fenomenální první poločas. Musíme proti nim předvést dobrý výkon," prohlásil Lopetegui.

Ve zlepšení Realu věří i záložník Isco, který se vrací po měsíční absenci. "Tomuhle týmu maximálně důvěřuji a jsem si jistý, že se z této situace dostaneme. Jsem tu šestý rok a zažil jsem těžké chvíle a vždy jsme se z nich rychle dostali. Naučil jsem se, že nikdo by nikdy neměl považovat Real za mrtvý," řekl španělský reprezentant.

Věří, že duel s Plzní bude pro Real zlomovým bodem. "Jsme vítězové, ale musíme to ukázat na hřišti. Doufejme, že úterním zápasem se to obrátí. Vím, jaká je v týmu atmosféra, takže nemám pochyb," dodal Isco.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud