16. listopadu 2018 • 21:48

Hokejisté Olomouce porazili Litvínov 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce porazili v 19. kole extraligy Litvínov 3:1 a podruhé za sebou tak doma uspěli stejným výsledkem. Gólem a asistencí se na výhře Hanáků podíleli Jan Knotek a David Ostřížek.


Olomouc do zápasu vstoupila lépe a už po 72 sekundách hry se zásluhou Ostřížka dostala do vedení. Vyrovnat mohl Jurčík, Konráda ale nepřekonal. Oba brankáři chytali výborně a zlikvidovali řadu příležitostí, Janusovi při střele Knotka pomohla tyč.

Severočeši mohli vyrovnat v přesilové hře, Knotkovo vyloučení ale nepotrestali. Stejně si vedli v první třetině výrazně střelecky aktivnější Hanáci při Hüblově trestu.

Na začátku druhé dvacetiminutovky pokračovali Olomoučtí v tlaku. Švrček ještě Januse nepřekonal, ve 26. minutě ale již zvýšil na 2:0 svou první brankou v sezoně Dujsík. "Byl to šťastný gól, ale jsem strašně rád, že to tam padlo a my jsme se vrátili na vítěznou vlnu. Vystřelil jsem to spíš instinktivně," řekl Tomáš Dujsík.

Na druhé straně zlikvidoval další šanci Jurčíka pozorný Konrád. Ve 29. minutě bylo utkání na delší dobu přerušeno kvůli prasklému plexisklu, s pauzou se lépe vyrovnali domácí.

Začali hned v početní výhodě a vyloučení Romančíka dokázali využít. Na 3:0 zvýšil aktivní Knotek. Litvínov zvýšil aktivitu, najít recept na Konráda se mu ale nedařilo. Když už slovenského gólmana Mikúš překonal, rozhodčí jeho trefu neuznali.

Severočeši byli ve druhé i třetí části střelecky aktivnější. Ščotka v přesilovce trefil jen tyč. Snížit se Litvínovu podařilo až v 57. minutě, kdy se prosadil Válek. Více zdramatizovat duel však hosté nedokázali ani v závěrečné power play.

"Jsem strašně rád, že jsme vyhráli, protože po dvanáctidenní pauze je vítězství velmi důležité. Potřebovali jsme se po špatných zápasech vrátit k výkonům, které jsme předváděli na začátku sezóny," řekl trenér domácích Zdeněk Moták.

"Nám se nepodařilo navázat na středeční výkon z domácího utkání. Od začátku jsme neměli dobrý pohyb a myslím si, že ve všech herních situacích byli domácí lepší. Vyhráli zaslouženě," uvedl kouč Vervy Radim Skuhrovec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud