16. listopadu 2018 • 22:54

Slovensko pod Hapalem začalo výhrou 4:1 nad Ukrajinou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenští fotbalisté v Lize národů přehráli Ukrajinu 4:1 a v tabulce skupiny B1 se dostali na druhé místo o skóre před českou reprezentaci. V pondělním vzájemném utkání v Praze však stále českému výběru stačí i remíza k odvrácení sestupu, neboť má k dobru výhru 2:1 z Trnavy a udržel by tak druhou příčku díky lepším vzájemným zápasům.


Nový trenér slovenského týmu Pavel Hapal prožil úspěšnou premiéru poté, co v říjnu na lavičce nahradil Jána Kozáka. Český kouč udělal v sestavě čtyři změny oproti poslednímu soutěžnímu utkání Slovenska. Vypadli Hubočan, zraněný Lobotka, Duda a útočník Nemec, šanci naopak dostali Hancko, Greguš, Rusnák a Zrelák. A změny se mu vyplatily.

Už v 6. minutě rozehrál Hamšík přímý kop nakrátko a Rusnák střelou z hranice pokutového území otevřel skóre. Další dvě dobré šance Slováci promarnili, ale ve 26. minutě jim ke zvýšení náskoku pomohl brankář Bojko, který hrubě chyboval. Neudržel Kuckovu střelu z dálky a srazil si ji do branky.

Hned po změně stran sice snížil Konopljanka, ale domácí pokračovali ve velmi dobrém výkonu. Po závaru a nastřelené tyči vrátil míč před branku Rusnák a Zrelák patičkou opět zvýšil. Rusnák následně nahrál i na gólovou střelu Makovi.

Úřadující mistři světa Francouzi prohráli v Nizozemsku 0:2 a hrozí jim, že nevyhrají skupinu A1, pokud Nizozemsko v pondělí nepodlehne v Německu. Oranjes poslal v závěru poločasu do vedení dorážkou Wijnaldum, v nastavení pak první prohru Francie po 15 zápasech dokonal Depay proměněnou penaltou ve stylu Antonína Panenky.

Výhra Nizozemska zároveň znamená, že čtyřnásobní mistři světa Němci sestupují do divize B a při nasazování pro los kvalifikace o mistrovství Evropy 2020 budou až ve druhém koši.

V brance Bulharska se při remíze 1:1 na Kypru objevil Georgi Petkov, který se ve 42 letech, osmi měsících a dvou dnech stal nejstarším bulharským reprezentantem a také nejstarším evropským brankářem, který kdy chytal v mezinárodním utkání. Šlo o jeho první start za národní tým od roku 2009. Nejstarším hráčem v evropských národních týmech je Jorgos Kudas, který v roce 1995 nastoupil za Řecko ve věku 48 let a 301 dní.

Arménii vystřílel vítězství 6:2 na hřišti Gibraltaru čtyřmi góly Jura Movsisjan.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud