Jakub Dvořák
3. května 2019 • 22:02

Teplických 0:8? Ideální příklad, jak potopit svého trenéra

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbale je možné cokoliv. Rodí se nečekaná vítězství, překvapivé či smolné prohry. Ledacos se dá hráčům omluvit a najít pro ně pochopení. Hledat však omluvu pro páteční výbuch teplických fotbalistů proti Mladé Boleslavi (0:8), kdy v podstatě hráli o účast v evropských pohárech, kde se mohli ukázat a prodat, snad ani nemá cenu. Tento zápas by se měl vložit do fotbalových učebnic, jak to v praxi vypadá, když tým nechá na holičkách svého trenéra.



Ne, v Teplicích není vše v pohodě. Tým se v posledních ligových zápasech trápil. Vlastně i účast v prostřední skupině o Evropu si Severočeši „vykopali“ bezbrankovou remízou s Příbramí. Ani hráčský kádr není bůhvíjaký.

Ale realita byla před pátečním zápasem taková, že si to jdou s Boleslaví rozdat na férovku a šťastnější bude pohárům zase o krok blíž. Třeba to vyjde. Teplické vedení v to věřilo. Sportovní ředitel Štěpán Vachoušek před utkání mluvil o tom, jak je touha dostat klub do Evropy obrovská.

Jenže skutečný obraz hry na teplickém stadionu byl naprosto nepochopitelný. Zatímco hosté, kterým chyběl lídr Marek Matějovský, od prvních minut chtěli i v upravené sestavě vyhrát, domácí „skláři“, jak se jim ve městě říká, se od hvizdu sudího postupně roztříštili na střepy. Vše odšpuntovaly fatální chyby při inkasovaných brankách. Trenér Stanislav Hejkal se mohl na lavičce přetrhnout. Ale byl bezmocný. Hráči jako by si hráli po svém.

SESTŘIH: Teplice - Mladá Boleslav 0:8. Kolaps Sklářů, hosté dali šest gólu za poločas
Video se připravuje ...

Co měl asi tak Hejkal dělat, když se zkušený záložník Tomáš Kučera nechal od 21letéha junáka Pavla Buchy odstavit jako začátečník a nechal ho připravit gól na 2:0?

Co měl kouč dělat, když se hráči naprosto amatérsky vykašlali na zajištění rohového kopu a nechali tři (!!!) boleslavské hráče, aby běželi sami na brankáře Tomáše Grigara?

Co měl říct Janu Shejbalovi, který si za poločas nechal udělit dvě hloupé žluté karty a poslal tým do deseti?

Jak řekl teplický kapitán Admir Ljevakovič – chyba se nemůže neustále hledat jenom na lavičce, aby přišla změna a jelo se dál. Na severu Čech na to musí jít naopak – vyvětrat kádr, s hráči, kterým je budoucnost klubu ukradená, a že se jich několik najde, se rozloučit a začít budovat nové a charakterově zdravé mužstvo.

Pokud na to ale vedení půjde opačně, může se klidně stát, že za pár měsíců bude podobný problém řešit znovu. A za půl roku s jiným trenérem znovu. Tohle prostě nesmí odnést kouč, který dokázal, že umí být úspěšný (výhra na Spartě, výhra doma s Plzní), na úkor hříšníků, kteří by dál jeli v zajetých kolejích vesele dál.

To by rozhodně nebyl fér.

Teplice - Mladá Boleslav: Rekordní debakl Sklářů je na světě, osmý gól doručil zase Takács, 0:8
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Další hřebík do teplické rakve! Sedmý zásah přidal hlavou Takács
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Komličenko se znovu střelecky prosazuje, Grigar bez šance, 0:6
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Penaltu proměnil Komličenko, 0:5
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Hoďte tam ručník, Mešanovič to v klidu uklidil k tyči, 0:4
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Bucha mířil přes půl hřiště sám na bránu a mohl si vybrat, kam to pošle, 0:3
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Bucha udělal z Kučery diváka a našel Mešanoviče. Ten zamířil přesně, 0:2
Video se připravuje ...

Teplice - Mladá Boleslav: Ospalé obrany Sklářů využil Přikryl a hosté vedou, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud