Jan Vacek
23. února 2016 • 23:12

Čech ve zkoušce proti Barceloně obstál. Jeho spoluhráči nikoli

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmifinále Ligy mistrů. Barcelona. Možná nejlepší mužstvo planety. Domácí prostředí, našlapaný Emirates Stadium. Jedinečná příležitost, aby hráči Arsenalu potvrdili svou kvalitu. Aby v tom největším zápase vytáhli maximální výkon. Povedlo se to Petru Čechovi. V boji proti katalánskému kolosu byl ale zoufale osamocen.



Až bude trenér Arsenalu Arséne Wenger hodnotit uplynulý duel s Barcelonou, bude mít co vytknout drtivé většině svých svěřenců. Ne ovšem Petru Čechovi . Český brankář potvrdil svou velikost. Extratřídu. V největším zápase ze sebe dostal to nejlepší. Neklamná známka špičkové úrovně.

I když během utkání nebyl pod takovou palbou Katalánců, jak se možná očekávalo, dokázal v rozhodujícím momentu svůj tým podržet. Krátce před poločasem nejprve vyrazil gólovou střelu Luise Suáreze , po změně stran pak včasným vyběhnutím a správnou anticipací zneškodnil tutovku Neymara.

Na dva údery Messiho reagovat nemohl. Neměl nárok. Argentinský bohém nejprve zakončoval do prázdné branky, poté se prosadil z penalty. V obou případech byl Čech zcela nevinně. Svou práci si totiž odvedl.

To ovšem nelze říct o hráčích Arsenalu v poli. Duel proti Barceloně je totiž svlékl do naha. Ačkoli rozhodně nelze říct, že by působili pouze jako sparing silnějšímu soupeři, v klíčových momentech zkrátka byli ti druzí. To, co nedokázali po rychlém přechodu do útoku vykombinovat Alexis Sánchez, Mesut Özil či Olivier Giroud, zvládli na druhé straně vzápětí Neymar, Suárez a Messi s úsměvem na tváři. A klidně s rukama v kapsách, kdyby na trenýrkách nějaké měly.

Mnozí hráči „kanonýrů“ se tak znovu přesvědčili o tom, že co stačí v Premier League na West Bromwich, Newcastle nebo Crystal Palace, je proti těm nejlepším zkrátka málo. Hrozně málo. Teď to byla Barcelona, v minulosti třeba Bayern nebo AC Milán. Hráči Arsenalu v moment, kdy to bylo nejvíce potřeba, svou hru nedokázali dostat ještě na výšší úroveň. Čech to zvládl. Potřebné podpory se ale nedočkal.

Záložník Arsenalu Chamberlain v souboji s Iniestou
Záložník Arsenalu Chamberlain v souboji s Iniestou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud