23. února 2016 • 22:37

Arsenal padl s Barcou 0:2, Bayern ztratil výhru s Juventusem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu jsou na pokraji vyřazení z Ligy mistrů. V úvodním osmifinálovém utkání doma podlehli Barceloně 0:2, když oba góly vstřelil Lionel Messi. Argentinská hvězda tak vůbec poprvé překonala českého gólmana Petra Čecha, a to v sedmém zápase, který proti němu odehrála. V druhém dnešním osmifinále promarnil Bayern dvoubrankové vedení na hřišti Juventusu a nakonec remizoval 2:2.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 2. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
0:2
ONLINE
23. února
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí:

Hosté: 71. Messi, 83. Messi

Sestavy

Domácí: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Ramsey, Coquelin (81. Flamini) – Oxlade-Chamberlain (50. Walcott), Özil, Alexis Sánchez – Giroud (72. Welbeck).

Hosté: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, L. Suárez, Neymar.

Náhradníci

Domácí: Ospina, Chambers, Gibbs, Flamini, Walcott, Welbeck, Campbell

Hosté: Bravo, Adriano, Vidal, Vermaelen, Mathieu, Roberto, Munir

Karty

Domácí: Monreal

Hosté: Piqué

Rozhodčí

Cakir – Duran, Ongun (všichni Turecko)

Stadion

Emirates Stadium, London

Barcelona měla od začátku územní převahu, ale Arsenal velmi dobře bránil a vyrážel do nebezpečných protiútoků. Blízko gólu byl Oxlade-Chamberlain, v dobré pozici však nezvedl míč a trefil jen ležícího brankáře Ter Stegena.

Čech musel dlouho zasahovat jen proti centrům, na konci poločasu ale Barcelona přidala na pohybu a začala si vytvářet šance. Nejprve Čech reflexivně zastavil pokus Suáreze, který se hned vzápětí po Alvesově centru objevil v další velké šanci, jenže z malého vápna hlavičkoval těsně vedle.

Hned po změně stran se Čech vytáhl proti Neymarovi, který utekl obraně, ale na českého gólmana si nepřišel. Velmi dobrý zákrok předvedl i na druhé straně Ter Stegen, který na brankové čáře vyrazil Giroudovu hlavičku.

Útočník Barcelony Lionel Messi se raduje po gólu do sítě Arsenalu
Útočník Barcelony Lionel Messi se raduje po gólu do sítě Arsenalu

V 72. minutě už ale zafungovalo hvězdné trio Barcelony. Suárez s Neymarem rychlým přechodem do útoku rozebrali obranu Arsenalu a Neymar našel zcela volného Messiho. Pětinásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa zachoval klid, položil si Čecha a s přehledem otevřel skóre. Čecha překonal vůbec poprvé po 545 minutách, které proti němu do té doby odehrál. Proti žádnému jinému gólmanovi mu to tak dlouho netrvalo.

Barcelona byla při chuti a po další dobré kombinaci trefil Suárez tyč. Pojistka vedení přeci jen přišla, když Messi využil špatnou spolupráci Mertesackera a Flaminiho a vybojoval penaltu, kterou sám proměnil. Od třetího gólu Arsenal uchránil Čech, který lapil Neymarovu hlavičku.

I tak má ale Arsenal na základě porovnání historických výsledků při domácí prohře 0:2 šanci na postup jen 2,3 procenta.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Arsenal - Barcelona 0:2 (0:0)

Branky: 71. a 83. z pen. Messi. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.).

Sestavy:

Arsenal: Čech - Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin (82. Flamini) - Oxlade-Chamberlain (50. Walcott), Özil, Sánchez - Giroud (72. Welbeck). Trenér: Wenger.

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 2. • 20:45
Juventus FC
Juventus FC
2:2
ONLINE
23. února
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 63. Dybala, 76. Sturaro

Hosté: 43. T. Müller, 55. Robben

Sestavy

Domácí: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra – Cuadrado, S. Khedira (69. Sturaro), Marchisio (46. Hernanes), P. Pogba – Dybala (75. Morata), Mandžukić.

Hosté: Neuer – Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat (74. Benatia) – Robben, T. Müller, Arturo Vidal, Th. Alcântara, Costa (84. Ribéry) – Lewandowski.

Náhradníci

Domácí: Zaza, Morata, Hernanes, Rugani, Neto, Sturaro, Pereyra

Hosté: Benatia, Ribéry, Rafinha, Alonso, Götze, Ulreich, Coman

Karty

Domácí: Morata

Hosté: Costa, Lewandowski, Arturo Vidal

Rozhodčí

Atkinson – Mullarkey, Child

Stadion

Juventus Stadium, Turín

Bayern přijel do Turína kvůli velké marodce v podstatě bez stopera. Trenér Guardiola na to reagoval nasazením hodně ofenzivní sestavy i na hřišti soupeře a dlouho se mu to vyplácelo. Juventus slepovanou defenzivu Bayernu výrazněji neprověřoval a doma se spíše bránil.

Těsně před poločasem ale hosty neuhlídal. Robbenův přetažený centr vrátil do ohně Costa a Müller využil zmatků k otevření skóre přesně umístěnou střelou. Ve druhé půli po brejku dostal míč Robben, navedl si ho na levačku a svým typickým gólem zvýšil na 2:0.

Juventusu se přece jen povedlo dostat Bayern do úzkých a vytvářel si tlak. Výsledkem bylo snížení, když si za obranu na Mandžukičovu přihrávku naběhl Dybala a nedal brankáři Neuerovi šanci. Po další rychlé akci přiťukl Morata hlavou míč Sturarovi a ten akci střídajících hráčů zakončil střelou pod břevno. Turínský celek tak před odvetou udržel naději na postup.

V dresu Bayernu nastoupil k jubilejnímu stému utkání v Lize mistrů Philipp Lahm. Povedlo se mu to jako druhému Němci v historii po brankáři Oliveru Kahnovi, jenž nasbíral 103 startů.

Juventus Turín - Bayern Mnichov 2:2 (0:1)

Branky: 63. Dybala, 76. Sturaro - 44. Müller, 55. Robben. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child - Oliver, Pawson (všichni Angl.).

Sestavy:

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira (69. Sturaro), Marchisio (46. Hernanes), Pogba - Mandžukič, Dybala (75. Morata). Trenér: Allegri.

Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat (74. Benatia) - Vidal - Robben, Müller, Thiago, Costa (84. Ribéry) - Lewandowski. Trenér: Guardiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud