Jan Vacek
10. listopadu 2017 • 22:00

Hazard plzeňských náhradníků. Slovácko je může dohnat, Vrba si totiž pamatuje

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po delší době dostali příležitost, aby se ukázali. Orazítkovali to, že sedí v kabině momentálně nejlepšího českého klubu oprávněně. Řada náhradníků Viktorie Plzeň to ovšem v pohárovém utkání proti Slovácku nepotvrdila. Ba co víc, někteří hráči spíš navodili dojem, že do zmíněné šatny ani nepatří. A můžou si být jistí, že to neuniklo ani trenérovi Pavlu Vrbovi.



Nejprve tuhle otázku otevřel samotný kouč, po něm i kapitán Viktorie Roman Hubník . Oba mluvili o nedostatku nasazení, agresivity a chuti. Ten z mnoha hráčů ligového lídra sálal na metry daleko.

O kom je řeč? Diego Živulič, Jakub Řezníček, Jan Kovařík. Ale třeba taky Václav Pilař , ke kterému to obyčejně vůbec nesedí.

Všichni tihle hráči (a nejen oni) nebyli v pátek večer hodni modročerveného plzeňského dresu. A mohou si být stoprocentně jistí, že to trenéru Vrbovi neušlo. A jestli něco o úspěšném kouči platí, tak jednoznačně to, že nezapomíná.

Tenhle zápas, byť by se na stupnici důležitosti v celé sezoně nevešel ani do první desítky, mu rozhodně utkví v paměti. A vytane na mysl v momentě, kdy se v zimě či v létě začne v kancelářích řešit skladba kádru. V tu chvíli si výše zmínění hráči, možná s výjimkou Pilaře, nemůžou být rozhodně ničím jistí. Právě duel se Slováckem totiž může Vrbovi posloužit jako velice cenný studijní materiál.

Propast mezi ustálenou základní sestavou a náhradníky je momentálně v Plzni hluboká. To ostatně potvrdilo už nedávné utkání Evropské ligy proti Luganu. Jednou věcí je ovšem absence naprosto špičkové kvality či aktuální sportovní výkonnosti a druhá nedostatek nasazení, entusiasmu a bojovnosti. Pro ten neexistuje žádná omluva.

Vrba ji ani hledat nebude. A rozhodně nezapomene.

Vrba po vyřazení Plzně: Slovácko postupuje zaslouženě. Hráči, co dostali šanci, by se měli zamyslet
Video se připravuje ...

Naštvaný kapitán Hubník: Takhle se nebojuje o základní sestavu. Zklamalo mě nasazení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud