Jaroslav Kalina
15. března 2019 • 07:42

Sparta nachytala Bartošáka, hořký konec je ale pořád blíž

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na vítězství v play off čekali hodně dlouho. Celkem 1060 dní nepoznali hokejisté Sparty vítězství ve vyřazovací části Generali play off extraligy. Podařilo se jim to až ve čtvrtek, kdy vítězstvím 4:3 nad Vítkovicemi zahnali pohromu v podobě předčasného konce sezony. Prodloužení ročníku však může trvat stejně dlouze jako pozápasové oslavy z výhry, neboť ostravská kudla se k rudým hrdlům opět přiblíží ani ne 24 hodin od triumfu, na který se v Praze čekalo necelé tři roky. 



Byl jsem hodně zvědavý, jak se Pražané postaví k zápasu, ve kterém hrají (jako už po několikáté v sezoně) opět o všechno. Místo toho, aby Kruppova parta rozjela bezohlednou totální válku, chtěla znovu stavět na tom, co fungovalo i při tažení do Vítkovic, tedy na důkladné hře dozadu s větší silou namířenou na brankáře Patrika Bartošáka. Skoro celou třetí třetinu se to Spartě dařilo, pak však dostala další smolný gól z dorážky, který jí stál v Ostravě minimálně jeden zápas.

Tento moment sparťany evidentně pořádně dožral, pro pokoření vítkovické zdi ale nakonec nemuseli vyvíjet až tak moc bezhlavý tlak za cenu chyb. Trefa, kterou Pražané odstartovali cestu k vytouženému vítězství, byla pod Bartošákovy možnosti. Ve vlastním oslabení tentokrát Spartu vůbec nedeptal a dovolil jí dvakrát skórovat z mezikruží, které si jinak často dokáže pohlídat.

Brankář kralující statistikám již uplynulé základní části opravdu neměl ve třetím duelu předkola play off svůj den. Tečkou za nezdařeným Bartošákovým výkonem byl gól v přesilovce kanadského beka Stevena Delisleho, který se do sparťanské sestavy vrátil po skoro třech týdnech.

Hráčům v rudém trikotu se tedy konečně povedlo rozhodit vítkovickou jedničku v hodinu H. Nyní cítí i pod velkým tlakem, že jsou schopní darovat Bartošákovi za záda víc než jeden kotouč. Větší gólový příděl však Spartě k zachránění sezony stačit nemusí. Nechybělo málo a Vítkovice mohly při sparťanském výpadku ve třetí třetině v Praze postupovat do čtvrtfinále za stavu 3:0. Naštěstí pro Pražany a spodky Richarda Jarůška soupeř v posledních vteřinách hry trefil pouze tyč.      

Hrozba konce ale pořád silně buší na sparťanská vrata. Už je stačí jen jednou nechat otevřená a na bitvy o Masarykův pohár se mohou Pražané opět jen dívat za trest společně v kabině. 

SESTŘIH: Sparta - Vítkovice 4:3. Pražané ukončili sérii 12 proher v play off
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud