Květoslav Šimek
24. května 2018 • 22:15

Vlk má rozhýbat ovce. Karviná znovu zkouší a věří v šok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvolat trenéra před posledním kolem fotbalové HET ligy? Unikát. Ovšem i ukázka toho, že se Karvinští ještě chtějí pokusit o poslední možný nádech v boji o udržení. Tři dny před klíčovým zápasem v Jihlavě vedení odvolalo Josefa Muchu i jeho asistenta Ivana Kopeckého. Skleslé ovce má z lavičky v posledním kole rozhýbat sportovní ředitel Lubomír Vlk. Stejně jako na konci podzimu.



Mnoho šancí se Karviné před posledním kolem nedává. Vyhrát v Jihlavě, když nedokázala naplno bodovat v předchozích jedenácti zápasech? Navíc proti soupeři, který se také bije o vlastní záchranu? Těžká mise. Ale rozhodně ne nereálná. Karvinští tak ještě zkouší poslední věc, kterou mohli v této chvíli udělat.

Odvolaný kouč Josef Mucha neměl vyloženě mizernou bilanci. Ze třinácti zápasů jarní části prohrál tým pod jeho velením jenom čtyři. Navíc na Slavii (2:3), v Plzni (0:2), doma s Duklou (1:3) a v Jablonci (1:2). Jenže jich na druhou stranu už jedenáct za sebou nedokázal vyhrát. A právě sedm remíz v tříbodovém systému srazilo při poměrně našlapaném chvostu tabulky Karvinou na sestupové příčky.

Mucha přiznal, že pro něj bylo odvolání šok. Šéfové klubu si slibují, že to podobně zapůsobí i na hráče. Poslední otřes. Vzhlíží i k tomu, že když se sportovní ředitel Lubomír Vlk na konci podzimu postavil na střídačku místo odvolaného Jozefa Webera, efekt to přineslo. Ze tří zápasů pod ním Karviná dva vyhrála a tom třetím měla k bodům také našlápnuto, jenže ji v Ostravě zařízli rozhodčí.

Proč se tedy na poslední chvíli nepokusit o něco podobného? Pohodový teambuilding na motokárách před minulým zápasem proti Baníku (0:0) nepomohl. Šéfové tak zkouší poslední možnost, jak si nenechat ligovou káru zmizet z dohledu.

Jablonecký útočník Jan Chramosta střílí branku do sítě Karviné
Jablonecký útočník Jan Chramosta střílí branku do sítě Karviné

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud