Ladislav Vízek
28. března 2018 • 13:52

Jarolím je kamarád, ale musím přitvrdit. Měl by se probrat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ladislav Vízek se ve svém pravidelném komentáři pro deník Sport věnuje turnaji China Cup, na kterém se představili čeští fotbalisté. Po prohře s Uruguayí (0:2) a výhře nad Čínou (4:1) je bývalý reprezentant kritický především k počínání trenéra Karla Jarolíma. Jaké problémy podle něj leží v systému mužstva? Kdo by měl být brankářskou jedničkou? A mají Patrik Schick a Michael Krmenčík skutečně na to, aby dosáhli kvalit spolupráce Baroš-Koller? 



Sám sebe jsem se ptal, zda měl zájezd do Číny smysl. Ale jo, měl. Potřebujeme hrát zápasy. Navíc pozvání od Číňanů se neodmítá, museli jsme tam jet. Hráli jsme s Uruguayí. Naši kluci se těšili, že uvidí v akci Cavaniho a Suáreze . Ti se na nich hned podepsali. Hlavně Cavani dal přenádherný gól, okouzlil mě.

Ukázalo se, že těžšího soupeře nejsme schopní porazit. Z naší strany to byl nekoukatelný fotbal, v šestnáctce jsme nebyli vůbec nebezpeční, nevytvořili jsme si žádnou šanci. Najednou si člověk uvědomí, že v páté desítce pořadí zemí FIFA jsme naprosto zaslouženě. Na našem fotbale jsem nic neviděl. Nutně potřebujeme impuls, porazit někoho z elitní desítky, ale kruci, my na to nemáme.

S velmi slabou Čínou jsme v poločase prohrávali 0:1. Přitom domácí výběr na mě udělal katastrofální dojem. Očekával jsem, že na tom budou podobně jako Japonci nebo Korejci, to jsem se ale přepočítal. To byla třetí liga. Nakonec jsme jí dali 4:1, přesto China Cup opět poukázal na hromadu problémů. Bohužel, musím být kritický ke Karlu Jarolímovi .

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud