Ladislav Vízek
20. dubna 2022 • 14:14

Nechci 11 sprinterů, chci Dočkala. Viděl jsem Trpišovského nepřátele

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ LADISLAVA VÍZKA | Kontinuálně celý rok, a vlastně i sezony předtím, že řeší přínos Bořka Dočkala pro Spartu. Občas mě to otravovalo, protože na to mám neměnný názor. Pořád se bavíme o nedostatečné rychlosti, a že tím pádem už nestačí. Vážení, když Bořka vidím, nepřijde mně, že by byl pomalý. Neříkám, že upaluje jako Sor ve Slavii, ale podle mě to špatný vůbec není. Naopak, stále patří mezi nejlepší.



Copak se chceme chodit dívat rychlé hráče a ukroutit si krk ze strany na stranu? Vždyť tihle sprinteři, a to se jich nechci dotknout, v běhu ztrácí kontrolu nad balonem. Kolikrát si ho ukopnou do autu nebo daleko před sebe. Z brejku nic není, jen trapas. Já říkám: buď seš dobrej, nebo špatnej. A Dočkal je hodně dobrej.

V uplynulých měsících si na svoji osobu musel leccos vyslechnout. Nejen od fanoušků, také v médiích se jeho pozice často rozebírala. Na jeho hlavu to muselo být hrozný. Na Spartě se k němu chovali dost podobně. Nikdy jsem to nechápal, stavím se do zástupů Bořkových příznivců. Vždycky mně imponovalo, jak umí kopat. Má myšlenku, periferní vidění a hlavně to umí na place zrealizovat. Schválně, kolik takových bouráků v lize najdete? Já vám to řeknu. Dva. Dočkala a Matějovského.

O tom, jestli Bořek stačí naší lize, se odmítám bavit. Je to až nedůstojné vůči hráči samotnému. A to se ho nechci zastávat, taky má svoje mouchy, bývá náladový, laxní v soubojích. Jenže už i někteří experti berou zpátečku. O hráči začínají mluvit jinak. Já vím,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud