Michal Koštuřík
3. ledna 2017 • 15:51

Fotbalový Zlín bez tří hvězd? Fanoušci to nejspíš zase nepochopí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec (Haris Harba) už je fuč, milejší mu je štace v druholigovém klubu v jižní Koreji. Držák obrany a kapitán (Tomáš Hájek) skáče po nabídce mistrovské Plzně, klub ho nebude držet násilím. A Slavia hází miliony, aby přivedla nejlepšího hráče i nahrávače v jednom (Vukadin Vukadinovič). To vše v období od Vánoc do prvních dnů Nového roku. A teď babo raď, co s tím mají ve fotbalovém Zlíně dělat.



Klub nemá prázdnou pokladnu, aby musel prodávat. Naopak, tak dobře se nikdy neměl. Ale stejně bude. Nechce mít v kabině zhrzené hráče. Naštvané, že je někdo (vedení) připravil o životní šanci… Ne, tohle není cesta do evropských pohárů, kam by Fastav po skvělém podzimu tuze rád zamířil. Pokud Plzeň se Slavií nabídnou adekvátní sumu (což se zřejmě stane), Hájek s Vukadinovičem dostanou zelenou k odchodu. Fanoušci to hned nazvou výprodejem, budou spekulovat o nedostatku ambicí. Nesmysly.

Zlín jedná tržně a také ve prospěch hráčů. Přeje jim postup v kariéře a ví, že by si nepomohl, kdyby jim změnu dresu zatrhl. Nespokojený Vukadinovič by už nenechával na place každý zápas celé srdce. A Hájek hostování ve Zlíně jako součást dohody s Plzní rovnou odmítl. Řešení je jediné: draze prodat a levně (a kvalitně) nakoupit. Pokud čtvrtý tým soutěže přijde o tři klíčové hráče, bude to velká svízel. Možná tím krachnou pohárové vize. No a?

Tyhle události jsou velkou školou pro klubový management a hlavně pro příznivce. Ti by měli sundat z očí růžové brýle a pochopit realitu. Pořád žijí v iluzi, že se všichni hráči přetrhnou jen kvůli tomu, že má Zlín šanci na historické umístění. Bezva, ale co z toho pro Hájka, Harbu či Vukadinoviče vyplyne? Budou skákat do stropu, že skončili čtvrtí v lize a zahrají si předkolo Evropské ligy?

Houby s octem. Svou kariéru vidí jinde, za vyšším horizontem. Fotbalu se neobětují, aby za pár let hrdě prohlásili, že skončili za Slavií, Plzní a Spartou. Chtějí prostě víc a hned teď. Víc peněz, výher, slávy. Mají na to, blíží se k vrcholu sil a výkonnosti. Proč by se měl proboha Srb nebo Bosňan rozkrájet pro blaho zlínského fotbalu?! Kdyby tihle chlapi nebyli egoisté, nikdy by takové nabídky nedostali. Každý jede sám za sebe.

Nejlepší zlínští hráči půjdou za snem, klub vydělá a pojede se dál. Ze Zlína druhá Plzeň nevznikne, to bylo přece jasné. Teď bude na managementu, aby citelné ztráty zacelil. Že to nebude na sto procent, s tím je potřeba počítat.

Ligový podzim v 60 sekundách: Zlín
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud