Michal Koštuřík
26. března 2024 • 20:03

Další promarněná sezona. Kometa netrefila cizince a neměla faktor X

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG MICHALA KOŠTUŘÍKA | Už před sezonou se říkalo: Boss Libor Zábranský udělá vše pro úspěch. Už proto, že dlouho nebyl. Už proto, že Kometa v roce 2023 oslavila 70 let od založení klubu. Už proto, že se konečně rozběhla výstavba multifunkční arény na Výstavišti. Majitel slavné hokejové značky chtěl bouchat šampaňské nejen při položení základního kamene, ale také na konci extraligové sezony.



K tomu nebude důvod. Brno nepostavilo kádr, aby vypadlo hned ve čtvrtfinále s Litvínovem. Hrálo jednu sérii play off a tu nezvládlo. Takže (skoro) všechno špatně. Krutý, ovšem pragmatický verdikt. Brilantní jízda ze dna tabulky na čtvrté místo po základní část? Fajn, ale to náročné fanoušky a ani šéfa Zábranského netankuje. Dneska už vůbec.

Zůstala pachuť po promarněné šanci, očekávané semifinále s Pardubicemi by bylo oslavou hokeje v obou městech, které tento sport milují víc než fotbal. Jenže když prohrajete třikrát v sérii doma, nemůže to dopadnout jinak. Trenér Jaroslav Modrý začíná hodnocení zápasu pokaždé tím, že pochválí kulisu ve Winning Group Areně, hlučné fanoušky, kteří ženou jeho svěřence do útoku. Už proto je těžko pochopitelné, že nabité mužstvo ani jednou ze tří pokusů nedokázalo najít cestu k vítězství. Což je další koučova oblíbená formulka.

Takhle, Kometa nehrála špatně. Bylo to skvělé čtvrtfinále dvou vyrovnaných soků. Ale kdekdo čekal, že Modrého parta bude mít navrch. Neměla. Nevytáhla nic navíc, čím by protivníka uhnala. Žádným faktorem X ve svém arzenálu nedisponovala. Tým plný výrazných individualit neukázal, že je lepší než soubor kolem bratrů Kašových a v Brně nechtěného gólmana Mateje Tomka. Pospíšil, Cingeľ, Ďaloga, Kollár, Moses, Zaťovič, Marcinko, Gazda, Furch a nakonec ani Flek nebyli v rozhodujících partiích rozdílovými borci.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud