Michal Kvasnica
30. srpna 2021 • 12:05

Ať zraněného Kúdelu v repre zastoupí Zelený. Aha, on není ani mezi náhradníky...

Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehledě na výprask v Olomouci je jablonecký Jaroslav Zelený spolu s Ondřejem Kúdelou v současnosti stoper s nejlepší formou v lize. Rychlý, konstruktivní, silný na zemi i ve vzduchu a extrémně fotbalový. Navíc tak ceněný a univerzální levák.



Proč to zmiňuji.

Jelikož nejde o krátkodobou fazonu, ale o tři čtvrtě roku trvající výkonnost, kdy ho kouč Petr Rada přesunul dozadu poprvé, měl už vysoký blonďák dostat reprezentační pozvánku. Zvlášť když ve středu obrany trenér Jaroslav Šilhavý dlouhodobě příliš možností nemá.

Už před EURO několik jabloneckých spoluhráčů vyjádřilo názor, že vzhledem k několika absentujícím stoperům mohl dostat šanci. Možná odvážný, možná spíš kolegiální až kamarádský názor. Každopádně k zamyšlení.

Šampionát Češi zvládli, dvojice Tomáš Kalas + Ondřej Čelůstka fungovala spolehlivě. Ve středu obrany problém rozhodně nebyl.

Teď je však situace jiná.

Čelůstku pořád trápí zdravotní problémy a třeba Jakuba Brabce zase výkonnost. Rovněž David Zima zatím hledá ideální formu.

Teplice - Jablonec: Zelený loboval z vlastní půlky a málem nachytal Čtvrtečku!
Video se připravuje ...

Proto je až s podivem, že Zelený v aktuální nominaci nefiguruje ani mezi náhradníky... Sázka na osvědčené tváře v základním výběru je po úspěšném EURO celkem pochopitelná, opomíjení fotbalistů hrajících v možná životní fazoně už méně.

Muži pod čarou pro sraz na utkání s Běloruskem, v Belgii a Ukrajinou: Tomáš Hájek, Václav Jemelka, Stefan Simič, Patrizio Stronati. Tři z nich jsou rovněž leváci, takže s oporou Severočechů, na které čeká skupina Konferenční ligy, se evidentně nepočítá.

Za mě je to škoda, tím spíš když Ondřej Kúdela bude kvůli nedělnímu zranění v Karviné nároďáku ve dvou důležitých kvalifikačních duelech o mistrovství světa chybět.

Donominován byl Jemelka a Filip Kaša.

Tak trošku ironií osudu je i to, že byť Slavia získala výměnou výborného Ivana Schranze, hradecký odchovanec by se jí nyní náramně hodil...

Mimochodem, Jindřich Staněk nakonec nahradí Ondřeje Koláře, přestože dlouho laboroval se zraněním a za sebou má jen jeden zápas. Nedělní, ve kterém Viktoria padla 0:1 s Hradcem Králové.

Přitom Matouš Trmal v portugalském Guimaraesi odchytal čtyři ligové duely a v posledních třech nedostal ani jeden gól...

Z V R P Skóre B
1. Belgie 8 6 2 0 25:6 20
2. Wales 8 4 3 1 14:9 15
3. Česko 8 4 2 2 14:9 14
4. Estonsko 8 1 1 6 9:21 4
5. Bělorusko 8 1 0 7 7:24 3

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud