Michal Kvasnica
31. srpna 2021 • 18:15

Kozel nově bez vize. V Liberci ať zapomene na koncepci, co pomůže?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzhledem k tomu, jak složitým procesem je realizace myšlenek nového trenéra v klubu a z kolika proměnných se nakonec skládá hodnocení koučovy úspěšnosti, jedno nepovedené angažmá nijak nevypovídá o jeho kvalitě. Někdy se to holt nesejde, přestože jsou ze všech stran vytvořeny ideální podmínky, všichni tomu věří a na první pohled nehrozí žádné riziko krachu.



Řeč je o Luboši Kozlovi v Baníku. O muži, který opouští roli televizního experta, aby nastartoval nejen svou kariéru, ale hlavně Liberec, jenž se s jedním bodem nepěkně krčí na dně ligové tabulky. Jelikož údajně odmítl nabídku vést reprezentaci do 18 let, protože chtěl pokračovat na klubové úrovni, věří, že se mu to s asistentem Ivanem Kopeckým pod Ještědem povede.

Aby to opravdu klaplo, bude třeba ve Slovanu vyřešit několik otazníků. Oproti Ostravě jich je mnohonásobně víc hned na startu zajímavé štace.

První rébus: koncepce. U Nisy na toto slovo může Kozel rovnou zapomenout, žádná dlouhodobá vize ho tam nečeká. Přitom je nejen díky dlouhému angažmá v Dukle, ale i v mládežnických reprezentacích zaslouženě považován za budovatele, který „šachově“ přemýšlí o tah dopředu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud