Ondřej Škvor
5. března 2022 • 15:45

Derby musí umět čeští sudí. Polské eso je tah z nouze, komise se bojí

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když česká liga, tak čeští sudí. Podle logiky i selského rozumu, jak chcete. Zdejší komise rozhodčích se však musela podívat do ciziny, aby beze strachu obsadila nedělní podvečerní šlágr. Beze strachu, že ovlivní boj o titul a zároveň odrovná kariéru mladého sudího. Proto si derby Slavia-Sparta vezme pod píšťalku polské eso Szymon Marciniak. Jeden nemusí dlouze dumat, aby pochopil, že tu něco nesedí. Jak se to tedy seběhlo?



Skoro se dá říct, že se jedná o vynucenou záležitost. Něco jako v šachu. Soupeř vás přiměje, abyste provedli tah, z kterého nejste nadšeni, jenže jiný není možný. Soupeřem je v tomto případě především minulost. Ta proměnila listinu rozhodčích z velké části v soupisku snad nadějných, ale především nezkušených arbitrů. Takových, kteří na nejvýbušnější zápasy ještě nemají.

Že se nedělní derby odehraje s horkými kopačkami, se totiž nabízí. První Slavia 57 bodů, třetí Sparta 50 s možností dodatečných tří za odložený duel v Jablonci. Navíc ta Sparta, co po letech reálně kouká po titulu. Tohle utkání do něho přece zásadně promluví.

Hraje se tedy o hodně moc a navrch před zaplněným Edenem. A teď, dejte do takového zápasu mladého sudího, který navíc poslední dobou pískal do přinejlepším poloprázdných sedaček…

Námitka. Tak ať tam dají zkušeného, ne? No, a o tom to celé je.
Současná listina rozhodčích pro první ligu nabízí čtrnáct jmen. Určitě pomůže, když si je seřadíme podle odpískaných utkání.

Tak tedy: Pavel Franěk (262), Miroslav Zelinka (233), Karel Hrubeš (187), Pavel Orel (102), Ondřej Berka (99), Jan Machálek (69), Tomáš Klíma (35), Jan Petřík (24), Dalibor Černý (14), Jana Adámková (12), Tomáš Batík (11), Ladislav Szikszay (9), Josef Krejsa (6), Marek Radina (3).

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud