Pavel Bárta
16. května 2018 • 18:21

Pastrňák nerad zelí, na Kanea může platit česnek

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KODANĚ | Tohle jsou bitvy, pro které se to hraje. „Kvůli nim v létě trénuješ, a když už nemůžeš na kole, při běhání, tak si vzpomeneš na zápas 7 v play off nebo na mistrovství. Teď jsme tady. Co jsme do toho v létě dali a o tom to je,“ vyznal se David Krejčí. Je jasné, že Američané ho budou chtít ve čtvrtfinále sevřít do kazajky a Pastrňákovi začnou předhazovat zelí, které prý strašně nerad. Češi zase zkusí krotit česnekem upíry jako Patrick Kane, aby si ani nesosli. 



Jenže už to tak chodí, že rozhodnout může někdo, s kým se nepočítalo. Můžeme doufat, že dosud nuloví střelci Roman Červenka Radkem Faksou nafasují ty správné patrony. A že to nebude třeba kouzelník Sonny Milano, který by jako žonglér s pukem mohl klidně účinkovat v show „Amerika má talent“. A předloni na dvacítkách nasypal Čechům s týmem USA ve čtvrtfinále sedmičku. Stejně jako ještě dřív Johnny Gaudreau. Ten se dokonce zaskvěl hattrickem.

Útok už si tak nějak sedl. Téma brankáře trenéři střežili jako recept na výrobu zlata a snad už mají jasno. Pochybnosti jitřila obrana. Z  Moravčíka a Skleničky jímá hrůza jen šéfy Plzně, protože šampionát aspoň jednomu z nich zajistí výnosné angažmá a oni budou hledat rychle náhradu. Hronek a Šulák jsou rozehrávači, kteří podpoří útok, ale potřebují jistit zezadu.

Spolehlivě to zvládal Radko Gudas . Michal „Kam s ním“ Jordán začal cestovat sestavou a jednou z ní dokonce vypadl. Pak místo něj ho usedl na tribunu Adam „Kde je“ Polášek , jenž by měl opakovat zkoušky z vyhazování puku. Nerozehřátého Jakuba „Už zase hraju“ Krejčíka dvakrát vyškolili Rakušané.

Hvězdy v útoku a vachrlatá, nezkušená obrana. To jsou slabší místa, která český tým s jeho čtvrtfinálovým soupeřem spojují. Po rutinních zápasech napětí stoupá, ten pravý turnaj začíná. Vyhraje ten, kdo bude míň chybovat a víc chtít. Někdy to sedne. Záleží komu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud