Pavel Ryšavý
30. prosince 2018 • 13:13

Bříza poškodil ligu víc než Duda. Šlo o fatální selhání předního funkcionáře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Bříza, majitel Sparty a muž, kolem kterého se točí celý klub, vletěl během pátečního zápasu na  rozhodčí a  před poslední třetinou se do nich pustil, že víc vylučují jeho hráče. Když ho sudí vyzvali, aby odešel, byl víc a  víc agresivní. Nakonec jim oznámil, že jsou pánskými přirozeními a že si na Spartě už nezapískají. Že se nad tím dá jen mávnout rukou, protože emoce? V  žádném případě. Tohle bylo fatální selhání jednoho z předních českých funkcionářů (byť se za něj druhý den v krátkém prohlášení na klubovém webu omluvil).



Emoce jsou, když vás během zápasu někdo přetáhne hokejkou, rozhodčí si faulu v  daný moment nevšimne, ale vidí vaše oplácení a vylučuje. V tu chvíli jste jak papiňák.

Nemá se to, ale lidsky se dá pochopit, že sudímu vynadáte do  všech možných zvířat. Vře to ve  vás a  chcete vztek na někoho pustit. Akt, kterého se dopustil Bříza? To nebyly sekundy emocí, šlo o  kalkul.

Cítil křivdu a  měl potřebu o ní rozhodčím referovat, vyděsit je, vysvětlit jim, co mají dělat. Opustil místo v hale, ze kterého se dívá na hokej, několik minut trvalo, než došel až před kabinu sudích, celou tuhle dobu mu šrotoval mozek, co všechno mužům v pruhovaném poví.

A taky to udělal.

Jakkoliv mohl s  výkonem rozhodčích nesouhlasit, selhal především on. V  kuloárech se spekuluje, že by klidně mohl být po  Reném Faselovi novým šéfem IIHF. Jenže s  takovým chováním může vést maximálně gang mongolských překupníků s koňským masem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud