Petr Adam
10. října 2017 • 17:58

Vydrží Jarolím? Důvěra v trenéra reprezentace vypadá jinak

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě žádný trenér české reprezentace nezůstal ve funkci, pokud neuspěl v kvalifikaci o mistrovství světa. Bude Karel Jarolím prvním v řadě? Ve funkci sice přežil jednání výkonného výboru FAČR, které mělo jednat o jeho dalším setrvání. Všechny ostatní okolnosti velice snižují šance, že příští podzim tým v dalším soutěžním utkání ještě povede.



Víte, jaký je rozdíl mezi Petrem Radou, Michalem Bílkem a Karlem Jarolímem ? Ani jeden z nich nedotáhl národní tým na světový šampionát, první dva trenéry šlo ale od reprezentace odvolat.

Jinak by nedošlo ve fotbalových kruzích k nevídané situaci. Jarolíma nemůžeme nyní odvolat, pronesl bezprecedentní tvrzení faktický vládce českého fotbalu Roman Berbr . Prostě to nejde. Pokud to tak opravdu je a smlouva bude do července 2018 neprůstřelná, na bývalého šéfa FAČR Miroslava Peltu tak zpětně prasklo podivné manažerské rozhodnutí. 

Jaké by měl Jarolím nyní šance, pokud by ho nechránil zvláštní ochranný krunýř? Berbr ve svém vystoupení po úterním jednání trenérovým směrem namířil ostrou palbu. Nedostatek sebereflexe, Jarolím neoslovil ani analýzou kvalifikačního neúspěchu, Berbr otevřeně mluvil o vlivu agentů na tvorbu nominací – to je další dosud neslýchaná věc. Výkonný výbor také zasáhne do složení Jarolímových spolupracovníků. Jarolím se brání, ale výrazný nesoulad nelze zakrýt.

Hodnocení trenéra, který dostal důvěru, by mělo vypadat jinak. Negativní zmínky v něm vysoce převažovaly. Jarolímův manévrovací prostor tak není velký. Svoji pozici si může vylepšit v první polovině příštího roku. Jenže půjde to vůbec v přátelských zápasech bez většího náboje?

Ačkoliv Jarolím trenérem zůstal, jeho konec se přesto jeví jako téměř neodvratný.

Jarolím u reprezentace zůstal, Berbr ale přednesl ostrou kritiku
Video se připravuje ...

ANKETA mezi redaktory Sportu: Je správné, že Jarolím zůstává u reprezentace?
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud