Radek Duda
Premium
4. února 2020 • 14:30

Naše nátura bohužel Kruppa nepřijala. Jandač za Hořavou může fungovat

Autor: Radek Duda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta propustila Uweho Kruppa. Co jsem slyšel z různých stran, tak trenér ani nestihl dojet s týmem do Třince na zápas a musel se vracet zpátky do Prahy, to samé jeho parťák Jarda Nedvěd. Z tohoto úhlu pohledu je to poměrně šílená akce. Trochu kulturnější odchod z klubu by nebyl od věci, vždyť Sparta je pořád pojem.



Osobně jsem byl velkým fanouškem projektu Krupp ve Spartě. Každý zahraniční kouč takové úrovně naši extraligu obohatí, otevře oči české společnosti. Jenže i tady se podle mě ukázalo, jak je naše komunita specifická. My totiž máme velký problém přijmout jinou kulturu, pozřít něco, co se dělá jinak, než jsme tady zvyklí.

Pravdou zůstává, že herní projev týmu nebyl takový, jak bych si od hráčů podobných kvalit představoval. A asi nebudu sám. Nepostřehl jsem jasné rozdělení rolí, pod Kruppem tam nebyla jasně daná hierarchie. Tu bych tam tedy čekal. Jenže všichni hráli všechno, to nejde věčně.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>

Na druhou stranu, hráči by měli akceptovat a připravit se na trenérův styl hokeje, ať je jakýkoli. Což se tady nejspíš nestalo a sparťané nebyli úplně ochotni hrát to, co po nich Krupp chtěl.

Český národ mívá s tímto problémy. Speciálně když jdete hrát ven, musíte se stát partnerem trenéra a přijmout za své to, co říká. Jiná cesta neexistuje

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud