Tomáš Podvín
5. března 2016 • 21:09

Slavii chybí „starý“ Škoda. Od svého kanonýra potřebuje víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I přes mnoho zimních posil se ve Slavii před jarní sezonou jedna věc nezměnila. Útočník Milan Škoda měl být nadále nepostradatelným mužem, ofenzivní jedničkou. Aby ne, když na podzim kosil svými góly jednoho soupeře za druhým a pražský klub musel v zimě odolávat štědrým nabídkám ze zahraničí. Jenže skromný forvard se zatím trápí. A s ním celá ofenziva Slavie.



Na podzimní fazonu zatím ne a ne navázat. Milan Škoda na jaře ještě neskóroval a příliš cítit není ani ve hře. „Dnes nepodržel vpředu žádný míč,“ kritizoval svého svěřence po prohře v Mladé Boleslavi dokonce i trenér Dušan Uhrin .

Škodovi nelze upřít snaha, ze soubojů neuhýbá, trpělivě je podstupuje. A že jich není málo. Ale v pokutovém území soupeře to zatím není ten Škoda, na kterého si fanoušci i spoluhráči zvykli a kterého by hodně potřebovali.

Útočníkovu (ne)pohodu v Boleslavi jasně ukázala situace v prvním poločase, kdy mohl po zaváhání domácích postupovat sám na bránu, jenže tak dlouho čekal na ideální pozici, až nakonec ani nevystřelil. Nelze se zbavit dojmu, že na podzim by míč bez váhání uklidil do sítě.

 

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Na druhou stranu je potřeba dodat, že Škoda v tom není sám. Do herní pohody se po přestupu ze Zlína nemůže dostat další útočník Lukáš Železník, nedaří se ani Josefu Hušbauerovi , který by měl přitom plnit roli tvůrce. A z krajních prostorů by do vápna soupeře mělo létat také mnohem více nebezpečných centrů.

Slavia se navíc v Boleslavi prezentovala minimálně do obdrženého gólu ve druhém poločase až příliš pasivní hrou. To samozřejmě není něco, co by vysokému útočníkovi vyhovovalo. On by naopak potřeboval, aby se hra odehrávala na soupeřově polovině.

Milan Škoda je každopádně lídrem, právě on by měl spící ofenzivu Slavie probudit. Čas na to mít bude, trenér Uhrin svému střelci stále věří. A navíc zdůrazňuje, že „nová“ Slavia se teprve tvoří. Tak jako tak, „starého“ Škodu by potřebovala co nejdříve.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud