Zdeněk Janda
4. března 2015 • 12:50

Přestupová uzávěrka vzala beky, ale nahrála Jaromíra Jágra

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek Židlický, Zbyněk Michálek. Dva pilíři obrany. Ofenzivní specialista, defenzivní bourák a mistr na blokování střel. Pondělní uzávěrka přestupů je v NHL poslala do bojů o Stanley Cup.



Takže Praha nejspíš ostrouhá... Pro reprezentačního kouče Vladimíra Růžičku velká mrzutost. Hlavně v případě Židlického. Český hokej momentálně nikoho podobného nemá.

Přestupní termín šampionátu vůbec nenahrál. Příliš nerozlousknul ani situaci kolem Jaromíra Jágra, jenž sice z mizerných Devils odešel, ale osud ho nekatapultoval mezi zámořskou elitu. Tím by se situace vyřešila sama... Ale na Floridu, která je těsně pod postupem. Takže nejistota trvá dál. Přesto tenhle transfer leccos naznačil.

Český hokejový Bůh už v prvních zápasech pookřál. Jenom letmý pohled na jeho výraz mluví za vše. Vrátila se mu jiskra. A radost. Což je pozitivní i vzhledem k Praze. Šance, že v případě marného boje o play off vezme zpět rozhodnutí o konci v národním týmu, je aktuálně mnohem větší než před týdnem.

Kouč Růžička tohle dobře ví. Stejně jako to, že pohrdnout hráčem s číslem 68, to by byl bláznivý luxus. Pokud se na Floridě vrátí do pohody, mužstvu by dodal sílu. Respekt. I roli lídra. O tu by se v klidu podělil se svým kamarádem Martinem Ručinským. Je na čase se ho začít ptát... I v případě, že by zůstal v Devils, by jeho oslovení mělo smysl. Za současných podmínek ale ten význam nabírá na větší intenzitě. Zvlášť v situaci, kdy českých hvězd mezi zámořskou elitou ubývá. Jágr má stále daleko k tomu, aby se o něm uvažovalo jenom za zásluhy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud