25. srpna 2015 • 04:57

Křoví, ježek v mašli, zelený ohon. TOP šílené účesy MS v atletice

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Špičkové výkony? Ano, některé, jako vítězství Usaina Bolta na stovce, už proběhly a další přijdou. Sportovci - exhibicionisté? Také přítomni. Letošní atletický světový šampionát v Pekingu je tradičně pódiem i pro módní výstřelky. Stadion Ptačí hnízdo si podmaňují účesy, rozklíčujte s námi tři nejzajímavější.



Shamier Littleová (USA, 20 let)

Nejrychlejší žena letošních světových tabulek se na postup do středečního finále 400 metrů překážek, kde změří síly i s českou medailovou nadějí a obhájkyní titulu Zuzanou Hejnovou, pořádně nadřela. Prošla až časem, v semifinále běžela za 54,86 sekundy, což na přímý postup nestačilo.

Spíše než bleskurychlé nohy americké závodnice ale diváky těší její účes. Krátce střižené vlasy zdobí extravagantní mašle. Slabé, říkáte si? Přidejte netradiční brýle popelníkového typu a máte, zatím jen co se vizáže týče, nejvýraznější postavu mistrovství světa.

„Mašli jsem čekala. Spíš se divím, že může běhat, s prominutím, s takovými popelníky, že si nevezme čočky. Má snad desítky dioptrie. Mně by to osobně vadilo. Člověku spadnou brýle a neuvidí nic,“ podivila se vzezření Littleové česká závodnice Denisa Rosolová, která s ní běžela v rozběhu. Komentátoři v České televizi výrazné brýle vysvětlili averzí Littleové vůči kontaktním čočkám.

Shamier Littleová se drží za hlavu po pomalém běhu v semifinále běhu na 400 metrů překážek, mezi nejlepší ale časem postoupilaFoto Reuters

Natasha Hastingsová (USA, 29 let)

Americká sprinterka patří k nejpůvabnějším divám atletického šampionátu. V Pekingu už úspěšně zvládla postoupit do semifinále hladké čtyřstovky, případné finále je na programu ve čtvrtek. V rozběhu ale Hastingsová běžel až šestnáctý nejrychlejší čas, 51,25 sekundy nebylo nic moc.

Do jaké míry mohl za výsledek neaerodynamický rozcuch připomínají keř, můžeme jen spekulovat. Stabilní členka americké štafety na 4x400 metrů, se kterou na posledních čtyřech světových šampionátech byla třikrát zlatá a naposledy v Moskvě stříbrná, asi jen šetřila síly.

Zadní pohled na účes Natashy Hastingsové připomíná pohled do divoké bušeFoto Reuters

Shelly-Ann Fraserová-Pryceová (Jamajka, 28 let)

Už šestou zlatou medaili v kariéře získala v Pekingu jamajská sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová. Na stovce vyhrála svůj třetí titul, doběhla si pro něj s velkým náskokem před nizozemským zázrakem Dafne Schippersovou v čase 10,76 sekundy a s legrační pokrývkou hlavy. Dlouhé zeleně zbarvené vlasy spletené do copánků jí držela slunečnicová čelenka.

„Nic jiného než zlato jsem nečekala. Jsem ráda, že jsem vyhrála, cítím velké vzrušení. Zároveň jsem ale v očekávání, tímto to pro mě v Pekingu rozhodně nekončí,“ nechala se Atletka roku 2013 slyšet v rozhovoru po závodě, k účesu se nevyjádřila.

Fraserovou-Pryceovou čeká na MS ještě dvoustovka a štafeta. V obou disciplínách na světovém šampionátu v Moskvě v roce 2013 zvítězila, tak uvidíme, zda obhájí.

To je úlet. Sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová z Jamajky nezvolila pro šampionát v Pekingu zrovna aerodynamický účesFoto Reuters

VIDEO: Podívejte se na finále 100 metrů žen, které Jamajčanka vyhrála


Jamajská sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová k dvěma titulům olympijské vítězky přidala v Pekingu šesté zlato z MS
Jamajská sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová k dvěma titulům olympijské vítězky přidala v Pekingu šesté zlato z MS

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud