27. května 2013 • 14:24

Další problém pro Pistoria: Musel platit pokutu za nezaplacené daně

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Beznohý běžec Oscar Pistorius, který čeká na soud v případě smrti své přítelkyně Reevy Sttenkampové, musel zaplatil v přepočtu kolem 2,2 milionů korun jako pokutu za to, že při vyjednávání o kauci v místopřísežném prohlášení nepřiznal vlastnictví domu.



Šestadvacetiletý Jihoafričan Pistorius v únoru zastřelil svou přítelkyni Reevu Steemkampovou a na svobodě je díky kauci, jejíž výše v přepočtu přesáhla 2 miliony korun. Pistorius musel během líčení podat majetkové přiznání. Přiznal se k ročním příjmům kolem 630 000 dolarů (asi třináct milionů korun) a k vlastnictví tří domů a prázdného pozemku v kombinované hodnotě téměř milionu dolarů (přes 20 milionů korun).

Podle deníku City Press však Pistorius neuvedl, že si letos pořídil další dům za sumu kolem dvaceti milionů korun, a proto musel zaplatit pokutu.

Pistoriova rodina nicméně popírá zprávy o tom, že se běžec dostává do finančních potíží kvůli rostoucím nákladům na obhajobu v blížícím se soudním procesu.

„Rodina nepopírá, že Oscarovy právní náklady jsou masivní, a že musel prodat některé ze svých investic, včetně jeho dostihových koní. Náklady jsou ale pod kontrolou,“ stojí v prohlášení.

Pistorius v letošní atletické sezoně neplánuje závodit a jeho absence na stadionech má nepříjemné dopady na návštěvnost atletiky v Jižní Africe.

„Když Oscar závodí, stadiony v Jižní Africe jsou plné. To je teď pryč, atletika zažívá pokles,“ povzdechl si překážkář Louis Jacob Van Zyl.

Pistorius stane 4. června poprvé od propuštění na kauci před soudem. Žaloba však ještě není připravena. Očekává se proto, že bude jednání během několika minut odročeno na srpen.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud