Martin Hašek
9. listopadu 2014 • 16:13

Atletka Drahotová si na dovolené prošla Řím, myslí na tři vrcholy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chůze, běh a cyklistika. Tahle kombinace přináší Anežce Drahotové úspěchy a nehodlá se jí vzdát ani v příštím roce. Juniorská mistryně světa a bronzová medailistka z mistrovství Evropy v chůzi se chystá na ME do 23 let, mistrovství světa v Pekingu a doufá i ve start na cyklistickém mistrovství světa, které bude kvalifikací na olympiádu.



Na dovolenou po sezoně Anežka Drahotová neodjela na pláž, ale vrhla se do ulic Říma. „Hrozně se mi to tam líbilo, tam se dá všechno projít pěšky,“ říká Drahotová. „Bylo to nádherné. Úplně mě to tam pohltilo, ani jsem na sport nemyslela.“

Devatenáctiletá vytrvalecká fenoménka je známá neustávající aktivitou. Letos si například poprvé zkusila půlmaraton, ve své chodecké specializaci zářila na vrcholných akcích. Ve startu na podzimním světovém šampionátu v silniční cyklistice jí zabránila jen nemoc.

„Dostala jsem antibitoka. Já se do té doby uzdravila, ale organismus byl oslabený. Trochu jsem si odpočinula, mám chuť do toho znova jít a těším se na další sezonu,“ plánuje Drahotová.

V příštím roce bude její náplní opět atletika. Už v halové sezoně se může pokusit o účast na mistrovství Evropy v Praze v běhu na 3000 metrů. Svoje hlavní ambice ale směřuje až k létu, kde ji čekají evropský šampionát do 23 let a mistrovství světa dospělých v Pekingu, kde může navazovat na sedmé místo z loňského MS v Moskvě.

„Na mistrovství světa bych určitě ráda zopakovala umístění z Moskvy a skončila tam do první osmičky,“ říká Drahotová. „Pokusím se připravit na sto procent, jak jsem zvyklá, ale těch okolností je hrozně moc. Ale moc ráda bych třeba i to umístění vylepšila.“

I s kolem ale Drahotová počítá. Zapojila se do nově vytvořené ženské stáje Team Louny Women, v které bude závodit spolu se sestrou Eliškou a zkušenou Martinou Růžičkovou.

„Je to po dlouhé době první ženský cyklistický tým. Na tu spolupráci se hrozně moc těším a věřím, že nějakými závody do jeho fungování přispěju. Určitě chci objet pár českých pohárů, protože bych se ráda zúčastnila mistrovství republiky na silnici,“ líčí Drahotová, která by se ráda zúčastnila i cyklistického mistrovství světa, které bude kvalifikací pro olympiádu.

„Musíme to moc dobře zvážit. Letošní sezona byla neuvěřitelně náročná a ta příští bude stejně tak, ne-li víc. Nejde stihnout všechno, ale tři cíle snad jsou v mých silách,“ věří Drahotová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud