17. září 2020 • 19:44

Malíková zaběhla druhý nejlepší čas kariéry, v Římě vládl Warholm

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný mistr světa Karsten Warholm potvrdil svou suverenitu i na mítinku Diamantové ligy v Římě. Závod na 400 metrů překážek vyhrál v rekordu mítinku 47,07 sekundy. Světový rekord evropskému rekordmanovi tentokrát odolal o 29 setin. Jediná zástupkyně české atletiky Barbora Malíková obsadila pátou příčku v závodě čtvrtkařek ve druhém nejlepším čase kariéry 52,17.



Čtyřiadvacetiletý Warholm znovu atakoval hranici 47 sekund, pod niž se dostali jen čtyři překážkáři v historii. Byl o setinu rychlejší než v neděli v Berlíně. Dva roky starý rekord mítinku Katařana Abderrahmana Samby vylepšil o 41 setin.

Malíková se pohybovala uprostřed pole a finišovala na pátém místě necelou čtvrtsekundu za medailí. Vylepšila tak šestou příčku ze své diamantové premiéry ve Stockholmu. Rychleji běžela čtvrtku jen při národním šampionátu v Plzni, odkud má osobní maximum 51,65.

S velkým náskokem 82 setin vyhrála dvaadvacetiletá Nizozemka Lieke Klaverová, která se letos jako první Evropanka dostala pod 51 sekund. Osobní rekord si vylepšila na 50,98.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud