23. ledna 2024 • 12:31

Zemřel hlas české atletiky. Přibáň (†74) proslul nejen jako moderátor

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho hlas mohli znát prakticky všichni atletičtí příznivci v Česku. Zemřel místopředseda Českého atletického svazu (ČAS) Jaroslav Přibáň. Dlouholetému hlasateli na stovkách atletických závodů bylo 74 let. O jeho úmrtí informoval svaz na webu.



Přibáň působil v různých sférách české atletiky. Do vedení atletického svazu se dostal v roce 1990, od roku 2009 byl místopředsedou. V rodném Chebu byl od roku 1978 předsedou atletického klubu a zasadil se o vznik víceúčelového stadionu se zlatou dráhou. Organizoval Velkou cenu města Chebu, kde startovali například Zuzana Hejnová, Pavel Maslák nebo sprinter Kim Collins. Pořádal zájezdy na atletické závody v zahraničí.

Přibáň také moderoval závody od malých akcí a ligových soutěží přes republikové šampionáty až po největší mítinky, jako jsou Zlatá tretra nebo Memoriál Josefa Odložila. Byl hlasatelem i na halovém mistrovství Evropy v Praze v roce 2015.

„Úmrtí Jacka Přibáně mě velmi zarmoutilo. Odešel místopředseda našeho svazu, ale především atletický nadšenec, jehož hlas po léta rozdával radost na atletických stadionech po celé České republice,“ uvedl předseda ČAS Libor Varhaník. „V Jackovi ztrácíme kolegu, který pro atletiku dýchal, a řada z nás i osobního přítele. Vzpomínky na vzácného člověka, který pro atletiku tolik vykonal, v nás zůstanou. Podobně jako zlatá dráha atletického stadionu v Chebu, kterou vybudoval a na kterou byl právem hrdý,“ doplnil šéf české atletiky.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud