18. února 2011 • 14:26

Hvězda NBA v slzách: Kamaráda mu zabila rakovina

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jednou z vycházejících hvězd basketbalové NBA, fanoušci ho vyslali na jeho první All Stars víkend. Ve středečním zápase navíc 29 body pomohl svým Los Angeles Clippers porazit Minnesotu, přesto Blake Griffin (21) seděl v šatně a po tvářích se mu koulely slzy. Právě se totiž dozvěděl, že jeho blízký přítel a spoluhráč z univerzity Wilson Holloway (†22) podlehl rakovině.



Elitní hráč amerického fotbalu univerzitního týmu Tulsy, který hrával v jednom mužstvu s Griffinem i basketbal, bojoval už tři roky s Hodgkinovým lymfomem.

Dvakrát tuhle zákeřnou formu rakoviny, která napadá především mladé lidi, načas přemohl. Třetí bitvu už ale prohrál a ve středu nemoci podlehl. Když se Griffin smutnou zprávu po zápase v Minnesotě dozvěděl, dlouho se nemohl vzpamatovat.

"Bylo těžké tomu uvěřit, protože jsem měl v hlavě stále něco jako 'dobře, takže až se mu udělá líp, zase to bude v pořádku'," svěřil se Blake Griffin v televizním rozhovoru pro ESPN.

"Nikdy si nemyslíte, že by se něco takového mohlo stát vám nebo někomu, koho znáte, někomu, kdo je vám tak blízko a navíc ve stejném věku," přemítal adept na nováčka roku s očima zalitýma slzami.

Holloway prý nedával nikomu moc šancí přemítat o jeho nemoci - pověstný široký úsměv ho neopouštěl snad nikdy a bylo těžké poznat, že bojuje o život.

Arron Afflalo z Denveru se marně snaží zabránit ve smeči Griffinovi
Arron Afflalo z Denveru se marně snaží zabránit ve smeči Griffinovi

Když téměř před třemi roky našli lékaři Hollowayovi Hodgkinův lymfom, rozhodl se, že jeho život prostě půjde dál. Pokud mu to léčba dovolila, hrál fotbal za univerzitní tým Tulsy a ještě dodával sílu ostatním.

"Musel čelit nepřízni osudu, ale vždycky žil život takový, jaký si sám vybral: neporažený a pozitivní," prohlásil na památku mladého sportovce trenér Tracy Holland. "Byl to absolutně věrný přítel," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud