21. března 2011 • 20:00

Vítězná trojka se sirénou: Komentátor se zbláznil

Autor: Ondřej Roubínek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Takhle vypadá sportovní extáze! Že jižanské národy sport daleko více prožívají, je stará známá věc. Třeba komentář fotbalového zápasu v podání Brazilců, to je hotový koncert emocí. Ale i Španělé se umí pořádně odvázat, mimořádně napjatý závěr zápasu basketbalové ligy mezi Unicajou a Realem Madrid rozvášnil komentátora Oscara Cuesta internetové televize ACBTV natolik, že ztratil nejen hlas, ale snad i rozum.



Do konce prodloužení chybí něco přes 40 vteřin, domácí Unicaja, za kterou hrával i Jiří Welsch, vede o jediný bodík 63:62.

Reakce komentátora na krásný blok domácího Garbajosy, který navíc hraje první zápas za Unicaju po přestupu právě z Realu, dává tušit, na čí straně jsou v tomhle duelu jeho sympatie.

Dechberoucí drama ovšem teprve začíná. Nejdříve se trojkou z obrovské dálky do vedení dostává Real, Garbajosa ale odpovídá stejnou mincí. Napětí stoupá a hlas Oscara Cuesta pomalu odchází. Do konce zbývá 25 vteřin.

Podívejte se na úchvatný závěr zápasu s Cuestovým komentářem:

Dramatický závěr zápasu mezi Unicajou Malaga a Realem Madrid
Video se připravuje ...

Hosté natahují útok, jak to jde a padá tam další trojka! Real vede čtyři teřiny před koncem o dva body - 68:66. Unicaja bleskurychle rozehrává a dopředu se řítí Terrell McIntyre.

Dva metry před trojkovou čarou nasazuje ke střele, jenže kolem něj letí dva obránci. Tak jim ve vzduchu naznačí, vyhne se bloku a ještě stihne vystřelit. A míč neomylně míří přímo do obroučky, kterou propadne přesně se zvukem klaksonu.

Komentátor televize ACBTV Oscara Cuesta se z dramatického závěru málem zbláznilFoto /YouTube/

Unicaja vyhrává o bod 69:68 a v hale propuká absolutní euforie. Ale nejen v hale - Oscar Cuesta za mikrofonem je naprosto mimo. Selhává mu hlas, tak se aspoň neartikulovaně směje, řve a snad i brečí. Tohle je pravá sportovní extáze.

A bylo proč se radovat. Vítězství nad velkým rivalem znamenalo pro Malagu udržení reálné naděje na postup do play off. Unicaja má na sedmém místě stejně bodů jako osmá Gran Canaria i devátá Fuenlabrada. Do vyřazovacích bojů půjde osm celků.

Terrell McIntyre dává rozhodující trojku duelu mezi Unicajou Malaga a Realem Madrid
Terrell McIntyre dává rozhodující trojku duelu mezi Unicajou Malaga a Realem Madrid

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud