18. května 2011 • 21:24

Děčín vzdoruje marně, Nymburk vyhrál i podruhé

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Nymburka porazili Děčín i ve druhém ligovém semifinále a po vítězství 84:79 na soupeřově palubovce je už dělí jen jedna výhra od postupu do finále. Úřadující sedminásobní šampioni mohou rozhodnout v sobotu na domácím hřišti.



Po předchozí bitvě, která dospěla až do prodloužení, sehráli oba rivalové další vyrovnaný zápas. Nymburk sice v polovině závěrečné čtvrtiny prohrával o devět bodů, ale v posledních dvou minutách desetibodovou šňůrou nepříznivý stav otočil.

"Byl to těžký zápas. Tady se hraje těžce. Myslím, že Děčín má nejlepší tým za posledních pár let," uvedl nymburský kouč Ronen Ginzburg po zápase s řadou zvratů.

Hosté těžili z výborné střelby z dálky, když proměnili deset z 18 tříbodových pokusů. Po třech trojkách dali Nissim, Simmons a Sokolovský, který ze hry neminul ani jednu střelu. Celkem dal 14 bodů.

"Děčín velkou část utkání kontroloval. Dostali jsme se do potíží čtvrtým faulem Lenzlyho po technické chybě, pak navíc technická lavičce. Nevím... V závěru ale rozhodly zkušenosti Nečase a Sokolovského," řekl Ginzburg.

"Nymburk v závěru, kdy dojde na lámání chleba, prokáže svoji kvalitu. My uděláme pár hloupých chyb a stojí nás to utkání," posteskl si domácí trenér Pavel Budínský.

"V první půli jsme čelili obrovskému tlaku, ustáli jsme to a to bylo hodně důležité. Ve druhém poločase jsme se dostali do dvou dílčích vedení, ale když jsme to měli navýšit, tak jsme přestali hrát a Nymburk se na nás nejen dotáhl, ale šel i přes nás. Klíčovým okamžikem bylo vyfaulování Hatchera, pak už jsme bohužel neměli dostatečnou kvalitu na perimetru a Nymburk zvládl koncovku," dodal kouč Děčína.

Nejlepším střelcem zápasu byl Simmons s 20 body, v domácím týmu nastřílel o bod méně Sanders.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:

Děčín - Nymburk 79:84 (20:23, 44:44, 60:61)

Nejvíce bodů: Sanders 19, Hatcher 18, Alič 13, Pomikálek 10 - Simmons 20, Nissim 17, Sokolovský 14. Rozhodčí: Paulík, Macela, Vondráček.
Trestné hody: 14/11 - 21/16. Fauly: 25:19. Trojky: 6:10. Stav série: 0:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud