21. listopadu 2011 • 19:36

Veselý: Pauza už mě štve, začnu si hledat něco v Evropě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalista Jan Veselý měl touto dobou prožívat první sezonu v NBA, ovšem kvůli výluce v zámořské lize už od června čeká na možnost zahrát si soutěžní utkání. Přestože ho čekání jako flegmatika dlouho nechávalo chladným, nyní přiznává, že ho situace už štve. Proto již začal řešit případné angažmá v Evropě a příští týden by měl rozhodnout o své nejbližší budoucnosti.



"Jako flegmatik jsem to dlouho neřešil, ale teď už mě to štve. Na zápas čekám od června a je to velká nuda," uvedl Veselý na dnešním setkání s novináři.

"Pořád se říkalo, že se v listopadu začne hrát, ale teď už to vypadá špatně. Když se minulý týden nedohodli, začali jsme s manažery hledat něco v Evropě. Počítám, že příští týden se rozhodne," dodal.

Zatím nechce prozrazovat, s jakými kluby jedná, ovšem přiznává, že by se nebránil návratu do Partizanu Bělehrad, za který do minulé sezony hrál. "Bylo by to nejjednodušší řešení, protože jsem stále jejich hráčem, a rád bych se tam vrátil. Před dvěma dny jsem slyšel, že si můj návrat přeje i celý srbský národ," řekl Veselý, kterého díky popularitě u srbských fandů zámořští novináři považovali za Srba.

Veselého prý ani tolik nemrzí, že se kluby NBA s hráči nemohou stále dohodnout na kolektivní smlouvě, ale spíše to, že dopředu neodhadl, že to bude trvat tak dlouho.

"Skoro každý den jsem dostával informace, že už se dohodnou a oni pořád nic. Kdybych to věděl, tak si seženu angažmá v Evropě dříve a nečekal bych. To mě na tom štve nejvíc," přiznal. Místo hraní jen trénoval.

"Nejprve v Čechách a teď jsem byl měsíc a půl v Los Angeles. Bydlel jsem u agenta Arna Tellema a trénoval jsem v prostorách agentury Wasserman. Při basketbalových trénincích jsem se tam potkal třeba se svým budoucím spoluhráčem z Washingtonu JaValem McGeem nebo třeba s Derrickem Rosem (Chicago) a Russellem Westbrookem (Oklahoma)," komentoval Veselý setkání s hvězdami NBA včetně nejužitečnějšího hráče sezony Rose. I při trénincích poznal, jak se zámořský basketbal od toho evropského liší.

"Tam je to hodně o individuálních dovednostech a na nich jsme pracovali. První týden jsem měl problém přizpůsobit tomu, že je to tam všechno mnohem rychlejší," řekl. Pobyt v Los Angeles využil i k tomu, aby se potkal s příbuznými v San Diegu a zašel na zápasy NHL i fotbalové ligy MLS.

"Hokej jsem si užil, ale fotbal je tam spíš taková čutaná. Jsem zvyklý na Ligu mistrů, ale tam hrál fotbal snad jen David Beckham," ocenil anglickou hvězdu Los Angeles Galaxy, kterou viděl v dueslu s New York Red Bulls. Přestože je start NBA nadále v nedohlednu, Veselý doufá, že se hráči s kluby domluví.

"Stále se nevzdávám naděje, že se v lednu začne hrát. Ustoupit ale musí kluby, protože podle informací, co mám, je pravda na straně hráčů. Podmínky, jaké jim jsou předkládány, jsou nefér. Ale není to ani tak o penězích, jako spíše o moci," tvrdí Veselý.

"Určitě by všichni rádi, aby se začalo hrát, ale hráči nebojují jen za tuto sezonu, ale za deset příštích let," dodal. Než bude vědět, kam povedou jeho příští kroky, zůstane v Praze. "Přítelkyně tu studuje. Musím si najít nějaký prostor na trénink a budu čekat, jak dopadnou jednání. Hlavně ale, abych už někde hrál," dodal Veselý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud