7. června 2012 • 10:25

VIDEO: Durantula! Hvězda dotáhla Oklahomu do finále NBA

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Byl to nejtěžší zápas, který jsem zde odehrál,“ hlesl zpocený Kevin Durant. Tu noc se stal hrdinou, který aspiruje na cenu nejužitečnějšího hráče MVP. Nezdolný a nezastavitelný, jako celá Oklahoma Thunder. Ta čtvrtým vítězstvím v řadě pokořila San Antonio Spurs a přestože v posledním zápase prohrávala až o osmnáct bodů, po vítězství 107:99 je poprvé v historii ve finále NBA.



Bílé peklo Oklahomy slavilo historický úspěch. Až do posledního místečka byla vyprodána Chesapeake Energy Arena, a těžko byste v ní zahlédli jedince, který by nebyl oblečen v bílém. V barvě týmu, který tu noc postoupil do kýženého finále NBA.

„Narazily na sebe dvě skvělá mužstva. Nemohli jsme ale vše nechat na naše fanoušky, museli jsme hrát s větší energií a nasazením,“ přiznal Kevin Durant. „Teď si to užívám, ale zítra už zase budeme koukat vpřed na další zápasy,“ doplnil střelec, jehož fanoušci překřtili na „Durantulu.“

On byl hvězdou, on byl tím, který do finále Oklahomu dotáhl. Hecoval svůj tým i za nepříznivého stavu 42:60 a sám vedl velký obrat. Nakonec nastřílel 34 bodů a zaznamenal 14 obranných doskoků.

„Vyřadili obhájce titulu Dallas, pak porazili i Lakers a teď nás. Jen tyto tři týmy získaly posledních 10 titulů z třinácti možných. Nevím, jestli měl někdo takovouto cestu do finále. Prostě neuvěřitelné a pro ně o to příjemnější,“ uznal smutný kouč Spurs Gregg Popovich.

A tím ještě cesta Oklahomy nekončí. Ve finále narazí na lepšího z dvojice Boston – Miami (Boston vede zatím 3:2). „Nechceme se ale spokojit s postupem do finále. Vždyť kdo si v historii pamatuje poraženého finalistu,“ vzkázal jasně pivot Nazr Mohammed.

Šance Thunder na úspěch nejsou vůbec malé.

VIDEO: Jak Oklahoma otočila osmnáctibodový náskok

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud